Spānijā nelegālajiem imigrantiem atjaunota bezmaksas medicīniskā aprūpe

TVNET/LETA/AFP/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

​Spānijas parlaments ceturtdien apstiprināja jaunās sociālistu valdības iesniegto likumprojektu, ar kuru tiek atjaunotas nelegālo imigrantu tiesības uz bezmaksas medicīnisko aprūpi.

Iepriekšējā konservatīvo valdība šīs tiesības 2012.gadā bija atcēlusi.

Kaut arī sociālistiem no parlamenta 350 vietām ir tikai 84, premjerministra Pedro Sančesa priekšlikums tika pieņemts ar 177 pret 133 balsīm.

Nelegālajiem imigrantiem valsts veselības aprūpe tiek nodrošināta "tādā pašā mērā kā Spānijas pilsoņiem", teikts likumprojektā.

Konservatīvā ekspremjera Marjano Rahoja valdība atcēla nelegālo imigrantu tiesības uz bezmaksas medicīnisko aprūpi 2012.gadā taupības pasākumu ietvaros finanšu krīzes laikā.

Vairākas reģionālās valdības reaģēja, nodrošinot nelegālajiem imigrantiem piekļuvis veselības aprūpes sistēmai, bet 2015.gadā Rahoja valdība atjaunoja piekļuvi ārkārtas medicīniskajai palīdzībai.

Ceturtdien likumprojekts tika apstiprināts ar kreiso radikāļu un reģionālo partiju atbalstu, kas sociālistus atbalstīja neuzticības balsojumā pret Rahoja valdību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu