Britu mūzikas balvās atkal triumfē Robijs Viljamss .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais grupas “Take That” dalībnieks, tagad solomākslinieks Robijs Viljamss šogad nostiprināja jau pērn iegūto nomināciju un apbalvojumu rekordu Britu mūzikas balvu (BRIT Awards) deviņu gadu pastāvēšanas vēsturē. Gandarīti pasākumu atstāja arī “Coldplay”, kas saņēma divas nozīmīgas balvas.

Vakar vakarā Londonas Ērlskortā notikušo Britu mūzikas balvu ceremoniju atklāja Robijs Viljamss, dziedot “Rock DJ”, un viņš arī kļuva par šī pasākuma galveno varoni. Viljamsa dziesmas videoklips (“Rock DJ”) jau trešo gadu pēc kārtas tika atzīts par labāko video (pagājušajā gadā viņš uzvarēja ar “She’s The One”, bet aizpagājušajā ar “Millenium”). “Rock DJ” uzvarēja arī labākā singla nominācijā (divos iepriekšējos gados viņš ar “She’s The One” un “Angels” uzvarēja šajā kategorijā, nemaz nerunājot par trim uzvarām grupas “Take That” sastāvā – “Back For Good (1996), “Pray” (1994) un “Could It Be Magic” (1993)), bet pats Robijs Viljamss, tāpat kā pirms diviem gadiem, arī šogad tika atzīts par labāko vīriešu kārtas dziedātāju un saņēma balvu no Džerijas Halivelas rokām. Šāgada Britu balva bija iezīmīga ar vēl vienu rekordu – veselās sešās nominācijās bija izvirzīts pavisam jauns dziedātājs – deviņpadsmitgadīgais ritmblūza izpildītājs Kregs Deivids, kurš, pateicoties sadarbībai ar “Artful Dodger”, labi pazīstams arī deju mūzikas cienītāju aprindās. Tomēr apstiprinājās jau iepriekš tabloīda “The Sun” izplatītā informācija, ka Deivids neiegūs nevienu balvu un vienīgais, ko Deivids dzirdēja šajā vakarā, bija publikas aplausi viņa uzstāšanās laikā un atzinīgas atsauksmes, ko par viņa veikumu izteica Eltons Džons un “U2”. Pārējās “BRIT Awards” balvas ieguva: Labākais deju mūzikas izpildītājs – “Fatboy Slim”. Vēl bija nominēti “Artful Dodger”, “Moloko”, Sonika un Kregs Deivids.
Labākā britu dziedātāja – Sonika (Sonique), pārspējot pārējās nominētās Dido, Džamēliju (Jamelia), PJ Hārviju un Šadē. Labākā ārzemju dziedātāja – Madonna, kas šo apbalvojumu, kuru deviņos balvas pastāvēšanas gados jau trīskārt (1994.,1996. un 1998. gadā) saņēmusi Bjorka, ieguva pirmoreiz. Šogad ar Madonnu konkurēja Kailija Minoga, Džila Skota, Pinka (Pink) un Britnija Spīrsa. Labākā britu debija – puišu grupa “A1”. Šajā nominācijā uzvarētājus noteica uz tīņu auditoriju tendētās radiostacijas “BBC Radio 1” klausītāju balsojums. “A1” izdevās pārspēt Kregu Deividu, “Toploader”, “Coldplay” un “Artful Dodger”. Labākā ārzemju debija – amerikāņu dziedātāja Kelisa (Kelis), kas konkurēja ar zviedrieti Lēnu Mārlinu, amerikānietēm Pinku un Džilu Skotu, un īru grupu “Westlife”. Labākais popmūzikas izpildītājs – “Westlife” (uzvarētāju noteica televīzijas raidījuma “CD:UK” skatītāji un laikraksta “The Sun” lasītāji). Labākā mūzika filmai (balvu pasniedza Roizīna Mērfija no “Moloko”) – “American Beauty”, kuras soundtrekā iekļautas “The Who”, “Eels”, Pegijas Lī u.c. kompozīcijas. Uz šo balvu pretendēja arī “Shaft”, “The Beach”, “Virgin Suicides”, “Billy Elliott”un “Dancer In The Dark”. Labākā ārzemju grupa (balvu pasniedza Kailija Minoga un Hjū Morgans no “Fun Loving Criminals) – “U2” (Īrija), kas šo balvu saņēma arī pirms diviem gadiem, tomēr viņiem nav izdevies pārspēt “R.E.M.”, kas par labāko ārzemju grupu atzīta trīs reizes (1992., 1993. un 1995.gadā). Pārējie pretendenti šogad bija “The Corrs” un “Westlife” (Īrija), “Savage Garden” (Austrālija), “Santana” (ASV). Labākā britu grupa – “Coldplay”. Nominēti bija arī “Moloko”, “All Saints”, “Radiohead” un “Toploader”. Labākais ārzemju dziedātājs (balvu pasniedza sers Eltons Džons) – Eminems. Pārējie nominētie – īrs Ronans Kītings un amerikāņi Rikijs Mārtins, Sisko (Sisqo) un Vaiklifs Žans (Wyclef Jean). Tomēr Eminemam vēl krietni jāpapūlas, lai pārspētu Beka (3) un Prinsa (4) Britu balvu kolekciju šajā kategorijā. Labākais britu albums (balvu pasniedza aktieris Semjuels L. Džeksons) – “Parachutes” - “Coldplay”, uzvarot konkurencē ar Krega Deivida “Born To Do It”, “Radiohead” ”Kid A”, Deivida Greja “Lost Songs 95-98” un Robija Viljamsa “Sing When You’re Winning”. Balvu par izcilu ieguldījumu mūzikā saņēma īru grupa “U2” un šo apbalvojumu viņiem pasniedza Noels Galahers no “Oasis”. Ar “U2” dziesmu “One” aptuveni divas stundas garā “ITV Television” zvaigžņu Anta un Deka vadītā “BRIT Awards 2001” ceremonija arī beidzās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu