Vīrusa "Anna Kurņikova" radītājs esot holandietis un liels krievu tenisistes pielūdzējs .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdienas vakarā interneta lapā "http://members.tripodnet.nl/on_the_fly/index.html" ievietota vīrusa "Anna Kurņikova" radītāja intervija.

Lapā ietvertie burti "nl" norāda uz to, ka vīrusa autors varētu būt holandietis. Viņš atzinies, ka vīrusu "Anna Kurņikova" radījis tāpēc, ka ir liels krievu tenisistes pielūdzējs un uzskata, ka Anna ir "pelnījusi mazliet uzmanības". Vīrusa autors paziņojis, ka pie domām par tā radīšanu nonācis, uzzinot par pētījumu, kurš tika veikts datoru lietotāju vidū. Pētījums atklājis, ka tie no graujošā vīrusa "I Love You" tā arī neko nav mācījušies un turpina atvērt viņiem atsūtītos nezināmas izcelsmes failus, kas ļauj vīrusiem izplatīties visā pasaulē. Tāpēc viņš uzskata, ka vīrusa "Anna Kurņikova" izplatībā vainojami tie, kuri failu ar šo vīrusu atver. Tomēr viņš piebilst, ka "vainīga varbūt ir arī pati Anna: viņa taču ir tik jauka". Vīrusa izveidotājs pastāstīja, ka nav vēlējies kādam darīt ļaunu un nejūtas atbildīgs par vīrusa izplatību. Iespējams, ar to viņš domāja, ka viņa radītais vīruss neiznīcina failus, bet tikai sabojā serverus. Lai atklātu un iznīcinātu vīrusu, viņš iesaka vērsties pēc palīdzības interneta lapās, kur var atrast antivīrusus. To, ka vīrusā "Anna Kurņikova" bijusi norāde uz kādu Nīderlandes datorveikala mājaslapu, autors izskaidro tādējādi, ka viņam "vienkārši bija vajadzīga kāda mājaslapa", un viņš atcerējies šo, jo nesen to izmantojis. Vīrusa autors atklājis, ka, nav liels datorprogrammu speciālists, tāpēc "tārpu" radījis, izmantojot speciālu vīrusu ģenerēšanas sistēmu, ko izveidojis cilvēks, kurš pazīstams ar datorkodu "(K)Alamaar". Pats "(K)Alamaar" šā konkrētā vīrusa izveidē vainīgs neesot. Nīderlandē vīruss "Anna Kurņikova" atšķirībā no "I Love You" lielas problēmas radījis nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu