Gors vaino Klintonu savā neveiksmē ASV prezidenta vēlēšanās .

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dažas dienas pēc tam, kad Als Gors atzina savu sakāvi 2000.gada prezidenta vēlēšanās, viņam un Bilam Klintonam bijusi asa vārdu pārmaiņa par to, kurš vainojams Gora neveiksmē, trešdien raksta avīze "The Washington Post".

Vairāk nekā stundu Gors neparasti asos izteicienos pārmetis Klintonam, ka viņa seksa skandāls un zemais personiskais reitings bijis galvenais kavēklis prezidenta amata demokrātu kandidāta priekšvēlēšanu kampaņā, raksta "The Washington Post". Klintons, kā stāsta viņam tuvas personas, sākotnēji bijis pārsteigts, taču atbildējis tikpat asi, ka Gora ambīcijas izjaucis tas, ka viņš savā kampaņā nav pietiekami izmantojis administrācijas sasniegumus. Šajā sarunā piedalījās tikai Klintons un Gors, un tā pat nav reģistrēta Baltā nama darbiniekiem izdalītajā iekšējā darba grafikā, taču abām pusēm tuvas personas šo sarunu raksturoja kā "spriedzes pilnu". Kāds demokrāts, kas cieši sadarbojies ar abiem, teica, ka šī saruna bijusi "ļoti, ļoti asa", raksta "The Washington Post". Dažādi viedokļi pastāv par sarunas noslēgumu. Daži demokrāti saka, ka šī tikšanās būtībā apstiprinājusi to, kas daudzus mēnešus starp abiem valstsvīriem bijusi vārdos neizteikta patiesība - ka viņu attiecībām nelabojamu ļaunumu nodarījis Monikas Levinskas skandāls un Klintona meli Goram un valstij par to. Kā izteicās kāds demokrāts, Gors "vēlējies atvieglot sirdi". Citi šo sarunu vērtē optimistiskāk, sakot, ka tā bijusi lietderīga "gaisa attīrīšana", kas ļaus abiem dzīvot tālāk. "Viņi apsprieda daudzus jautājumus," teica kāds Klintonam un Goram tuvs demokrāts. "Man palika iespaids, ka tā bija ļoti konstruktīva tikšanās."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu