Krievija plāno paplašināt naftas ieguvi un eksportu.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija šogad plāno par pieciem procentiem paplašināt jēlnaftas ieguvi un eksportu, neraugoties uz Naftas eksportētājvalstu organizācijas (OPEC) iespējamo lēmumu samazināt naftas ieguves un eksporta apjomu, Maskavas radiostacijas "Eho Moskvi" tiešraidē trešdien paziņoja Krievijas Valsts domes Budžeta komitejas priekšsēdētāja vietnieks Mihails Zadornovs.

"Krievija nav OPEC dalībvalsts un tāpēc formāli tai nav obligāti jāievēro galvenajām naftas ieguvējvalstīm noteiktais kurss, kaut arī pērn mēs respektējām OPEC ieteikumu samazināt naftas ieguvi, nosakot pat dažus ierobežojumus naftas eksporta jomā," sacīja Zadornovs. Krievijas parlamentārietis uzskata, ka "šādu Krievijas rīcību politiski OPEC valstis uzņems normāli, ja konjunktūras pavērsiena brīdī Krievija praktiski pāris mēnešus jebkādā veidā ierobežos naftas eksportu, nelaižot tirgū produkcijas papildapjomus". "OPEC valstīm būs gana ar šādu simbolisku soli," viņš piebilda. Zadornovs paziņoja, ka Krievija nopietni paplašina naftas ieguvi, un to apliecina naftas ieguves pieauguma tempi. "Krievijas naftas eksports pērn ir palielinājies un sasniedzis 125 miljonus tonnu," viņš sacīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu