Hilarija Klintone gatavojas rakstīt grāmatu par sava vīra dēkām ar Moniku Levinsku .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV pirmā lēdija Hilarija Klintone plāno rakstīt grāmatu, kuras centrālā tēma būs skandāls ar Moniku Levinsku. Lielākie izdevēji jau sākuši cīņu par tiesībām publicēt šo simtprocentīgo bestselleru, un honorārs arīdzan sagaidāms astronomisks, raksta Krievijas interneta avīze "Gazeta.ru".

Par ASV pirmās lēdijas - un kopš neilga laika senatores no Ņujorkas štata - plāniem kļuva zināms no radiointervijas, ko viņa sniedza pirms dažām dienām. Izrādījās, ka Hilarija Klintone jau sen gatavojusies pavēstīt pasaulei par savu attieksmi pret Bila Klintona skandalozo sakaru ar Baltā nama praktikanti Moniku Levinsku. Ar laiku šī vēlēšanās izsūdzēt grēkus kļuvusi spēcīgāka un to uzkurinājis, no vienas puses, neaptveramais daudzums baumu par viņas vīra skandalozajām dēkām, un, no otras puses, ASV feministu nometnes neatslābstošā kritika. Uz jautājumiem par motīviem, kas viņu mudina sākt rakstīt grāmatu, Hilarija atbildēja šādi: "Man piedēvē svešas domas, svešas jūtas. Bet es vēlētos dalīties savās personiskajās domās, pastāstīt par kāpumiem un kritumiem, par to, kas jau ir kļuvis par vēsturi." Jāteic, ka par Klintonu laulību ir uzrakstīts ap desmit grāmatu. To vidū ir pirmās lēdijas visjaunākais "Ielūgums Baltajā namā". Kaut arī grāmata uzrakstīta, balstoties uz interviju ar Hilariju un tajā stāstīts galvenokārt par ģimenes tējas dzeršanām un jocīgiem notikumiem Klintonu ģimenē, tajā pietrūkst sensācijas. Toties jaunajai grāmatai, pēc izdevēju domām, jākļūst par īstu "bumbu". Pēc provizoriskām aplēsēm, honorārs par to būs visaugstākāis, kāds jebkad izmaksāts par publicistisku izdevumu. Lielbritānijas "The Times", piemēram, uzskata, ka summa var vairākkārt pārsniegt honorāru (7 miljonus ASV dolāru), kas tika samaksāts par tikko aizsaulē aizgājušā "General Electric" ilggadējā vadītāja Džeka Velša autobiogrāfiju. Grāmatai prognozē neaptveramus panākumus. Tiesa, nelabvēļi gaidāmo furoru izskaidro ar to, ka grāmatā būšot "stāsts par netīrām tēmām". Tā uz papīra vēl neuzrakstītos Hilarijas atklājumus komentēja Luciana Goldberga - viena no tām, kurām jāpateicas, ka par Klintona un Levinskas sakaru uzzināja plašā sabiedrība. Ar Goldbergas un Lindas Tripas palīdzību tika ierakstīta telefonsaruna, kurā Levinska atzīstas, ka viņai ir romāns ar ASV prezidentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu