Klintons: man vēl ir 10 nedēļas, ko pēkšķēt .

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Bils Klintons otrdienu pavadīja, nobalsodams par saviem diviem galvenajiem kandidātiem - par viceprezidentu Alu Goru prezidenta vēlēšanās un par savu sievu Hilariju ASV Senāta vēlēšanās no Ņujorkas štata. Iemetot urnā savu biļetenu, Klintons noraidīja pieņēmumus, ka viņš kalpos par "vārgo pīlēnu" līdz brīdim, kamēr jaunais prezidents janvārī stāsies amatā.

"Man vēl ir 10 nedēļas, ko pēkšķēt," iebilda prezidents, kurš savā amatā ir kopš 1993.gada. Klintonam ir savs sakāmais, kad pēc vēlēšanām Kongress sapulcēsies budžeta likumdošanas pabeigšanai. Viņš arīdzan plāno šomēnes doties uz Vjetnamu un sacīja, ka cer kļūt par pirmo ASV prezidentu, kurš ieradīsies noslēgtajā staļiniskajā Ziemeļkorejā. Kad Klintons beigs savu prezidentūru, viņš neparedz kandidēt uz kādu citu amatu. "Nedomāju, ka kandidēšu uz kādu amatu. Es vienkārši centīšos būt labs pilsonis," viņš sacīja. Pēdējās dienas Klintons aktīvi darbojās Gora atbalstam. Pirmdien viņš zvanīja uz vairāk nekā desmit radiostacijām, lai mudinātu demokrātu piekritējus balsot par Goru. Tomēr kampaņu meistars Klintons īpaši necentās pēc publicitātes, palīdzot Goram iekarot Balto namu. Pats viceprezidents ļoti centies sevi uzdot par "paša cilvēku" un distancēties no sava šefa skandāliem, īpaši bijušās Baltā nama praktikantes Monikas Levinskas seksa skandāla, kura rezultātā Klintons gandrīz zaudēja amatu impīčmenta procedūrā. Tomēr Klintonam joprojām draud kriminālvajāšana par nepatiesu liecību sniegšanu Levinskas skandāla izmeklēšanas laikā. Tomēr Klintona palīdzība demokrātu kampaņā bija iespaidīga, jo viņš palīdzējis savākt rekordlielas summas partijas kasē. Otrdienu Klintons pavadīja savā jaunajā mājā Čapakvā pie Ņujorkas, kur nobalsoja kopā ar savu sievu un meitu Čelsiju. Pagaidām Hilarija Klintone cīņā par vietu Senātā nedaudz apsteidz savu republikāņu konkurentu Riku Lazio.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu