Asa reakcija uz žurnāla “Kapitāls” publikāciju par ebrejiem.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Reaģējot uz žurnāla "Kapitāls" šā mēneša numurā ievietoto rakstu "Žīdi valda pasauli", Izraēlas vēstniecība Baltijas valstīs izplatījusi paziņojumu, kurā pauž savu satraukumu par minēto rakstu.

Vēstniecības amatpersonas pauž cerību, ka Latvijas valdība uz publikāciju reaģēs atbilstoši valsts likumdošanai, un izsaka arī atbalstu Latvijas ebreju kopienai un visiem tiem, ko aizvainojis šis raksts. Vakar vakarā intervijā Latvijas televīzijas raidījumam “Mūsu cilvēks” žurnāla nu jau bijušais redaktors Guntis Rozenbergs atzinis, ka viņš kā redaktors nebija domājis, ka raksts izraisīs tik lielu rezonansi sabiedrībā. Rozenbergam tobrīd nav likusies aizskaroša vārda "žīds" lietošana rakstā, kas kļuvis par cēloni diskusijām. Šis vārds rakstā ir lietots uzkrītoši bieži. Tāpat Rozenberga kungs atvainojās visiem tiem, kuri tika aizvainoti šā raksta rezultātā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu