Osaka kļūst par pirmo japānieti "Grand Slam" turnīra finālā (1)

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Naomi Osaka
Naomi Osaka Foto: Reuters/LETA

Japānas tenisiste Naomi Osaka ceturtdien sasniedza ASV atklātā čempionāta finālu, kur tiksies ar titulēto amerikānieti Serēnu Viljamsu, kļūstot par pirmo savas valsts dāmu tenisisti, kas iekļuvusi "Grand Slam" turnīra izšķirošajā kārtā.

Patlaban 20 gadus vecā Osaka, kura pasaules rangā atrodas 19.vietā, pusfināla cīņā ar 6-2, 6-4 uzvarēja pērnā gada šo sacensību finālisti Medisonu Kīzu, kura WTA rangā ir 14.vietā.

Līdz šim nevienai Japānas tenisistei nebija izdevies sasniegt "Grand Slam" turnīra izšķirošo cīņu, savukārt vīru tenisā 2014.gada ASV atklātā čempionāta finālā spēlēja Kei Nišikori, kurš šogad ir ticis līdz pusfinālam.

Osaka pusfinālā spēlēs pret ranga 26.raketi Viljamsu, neslēpjot, ka tas ir viņas sapņu fināls, jo amerikānieti uzskata par savu elku tenisā.

Viljamsa, kura ir seškārtēja šo sacensību uzvarētāja, pusfināla mačā ar 6-3, 6-0 sagrāva Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu. Neskatoties uz neveiksmi, liepājniece sasniedza savu lielāko panākumu karjerā, pirmo reizi spēlējot "Grand Slam" turnīra pusfinālā. Iepriekš viņa divas reizes bija aizcīnījusies līdz ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālam, tagad sperot vēl vienu soli tālāk.

Osaka pusfināla cīņā pret Kīzu atspēlēja 13 breikbumbas, parādot ļoti solīdu sniegumu izšķirošajos brīžos.

Japānas tenisiste aizvada teicamu turnīru, jo līdz šim sešās spēlēs zaudējusi tikai vienā setā, lai gan pirms ASV atklātā čempionāta viņai bija trīs zaudējumu sērija.

Līdz šim karjeras lielāko panākumu Osaka bija guvusi šā gada martā, kad uzvarēja prestižajā Indianvelsas WTA "Premier" turnīrā, taču tagad var veikt jaunu ierakstu Japānas dāmu tenisa vēsturē.

Dāmu vienspēļu fināls notiks sestdien.

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šajā turnīrā apstājās trešajā kārtā.

Abas Latvijas tenisistes piedalījās arī dubultspēļu sacensībās, kurās Sevastova aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet Ostapenko apstājās pirmajā kārtā.

Savukārt Latvijas labākais vīriešu tenisists Ernests Gulbis cieta zaudējumu šā turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā un nekvalificējās pamatturnīram.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu