Sevastova: Man neklājās viegli. Tas ir skaidrs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AFP/LETA

Anastasija Sevastova teicami aizvadīja sezonas noslēdzošo "Grand Slam" turnīru "US Open", spēlējot prestižo sacensību pusfinālā (3-6, 0-6) pret titulēto Serēnu Viljamsu. Viņa uzskata, ka bija iespējas šajā spēlē, bet amerikāniete neticami labi servēja un cīņas gaitā sajutusi savu ritmu, un tad pretinieci ir ļoti grūti apstādināt. 

"Man neklājās viegli. Tas ir skaidrs," preses konferencē sacīja Sevastova. "Domāju, man bija iespējas abos setos. Liekas, ka otrajā setā manu spēli nedaudz ietekmēja pirmā seta iespaids."

Spēle risinājās stundu un sešas minūtes. 

 

"Pirmajā setā divreiz varēju lauzt Serēnas servi, bet viņai klāt stāvēja veiksme. Tad viņa sajuta savu ritmu, un pēc tam jau pret tādu pretinieci, kāda ir Viljamsa, ir ļoti grūti spēlēt," norādīja Sevastova. "Domāju, ka atbildēju uz viņas sitieniem diezgan labi. Servēja gan viņa neticami. Nav daudzas tenisistes, kuras tik labi varētu servēt."

Par pusfināla sasniegšanu Sevastova nopelnīja 780 WTA ranga punktus. Zīmīgi, ka par spīti pusfināla sasniegšanai Sevastova jaunākajā pasaules rangā, kas tiks publicēts pirmdien, zaudēs vienu vietu, noslīdot uz 19. pozīciju. Tikmēr Viljamsa garantējusi atgriešanos ranga divdesmitniekā.

"Nedomāju, ka biju pārsteigta, ka viņa tik bieži spēlēs pie tīkla. Viņa izjuta spiedienu. Teicamā serve Serēnai ļāva spēlēt agresīvi un tuvu tīklam. Uzskatu, ka spēli iesāku tīri labi, bet, zaudējot breikbumbas, sajutos sarūgtināta. Mača beigu daļā gan jutos nedaudz slikti. Viņa atradās vadībā, turklāt es pieļāvu vairākas muļķīgas kļūdas," pastāstīja Sevastova.

Latvijas šā brīža otrā rakete "Grand Slam" pusfinālā spēlēja pirmo reizi karjerā. Iepriekšējos divos gados viņa aizkļuva līdz "US Open" ceturtdaļfinālam.

"Serēna spēlēja arī Vimbldonas čempionāta finālā. Šī sezona viņai ir ļoti laba. Nevaru gan pateikt, vai viņa ir šā brīža labākā tenisiste pasaulē. Bet Viljamsas kontā ir 23 "Grand Slam" tituli. Viņa ir viena no labākajām tenisistēm," neslēpa Sevastova. 

Sevastova atklāja, ka jūtas nogurusi un vēlas pāris dienas atpūsties. Pēc tam dosies uz turnīriem Āzijā.

"US Open" finālā 36 gadus vecā Viljamsa spēkiem mērosies ar Japānas tenisisti Naomi Osaku, kura pusfinālā ar 6-2, 6-4 uzvarēja pērnā gada šo sacensību finālisti mājinieci Medisonu Kīzu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu