Iepazīsties – šova “Lauku sētas” jaunās sezonas saimnieki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Norde

​Jau pavisam drīz – 13. septembrī – LNT startēs skatītāju iemīļotā šova “Lauku sēta” jaunā sezona. Šogad dalībniekus savā sētā uzņēmuši Valdis un Ilze, kuri saimnieko Alūksnes novada Māriņkalna saimniecībā “Jaunozoli”.

Valdis visu mūžu ir dzīvojis vietā ar romantisko nosaukumu Māriņkalns un jau 15 gadus saimniekojis vectēva īpašumā, bet Ilze nāk no Smiltenes puses. Abi visu mūžu ir dzīvojuši un strādājuši laukos un atzīst, ka lauku dzīve ir vienkārši lieliska.

Galvenā saimniecības darbība ir gaļas lopu audzēšana, tāpēc siena vākšana un ganu vilkšana ir viens no galvenajiem darbiem, bet saimniecībā ir arī vistas, cūkas un truši, par kuriem, protams, ir jārūpējas katru dienu. Papildus tam saimnieki nodarbojas ar ēdināšanas biznesu un grīdu slīpēšanu, jo, kā paši saka, šajos laikos saimniecība viena pati pastāvēt nevarētu.

Ilze ir mērķtiecīga un strādīga, un viņai nepatīk sliņķi un čīkstuļi. Viņa atzīst, ka dzīve laukos ir smaga, bet skaista. Savulaik dzīvojusi arī pilsētas dzīvoklī, bet tur jutusies kā būrī iesprostots putns. Kaut arī ikdienas darbi sākas jau septiņos no rīta, bet pie naktsmiera izdodas doties vien ap vieniem naktī, viņa jūtas laimīga.

Valdis ir cilvēks, kurš bez darba nevar nosēdēt mierā – labāk darbus paveikt pašam, nekā skatīties, kā strādā citi. Bez izpalīdzīgām rokām gan neiztikt, jo ir daudz dažādu darbiņu, kuriem vienkārši pietrūkst laika, kaut arī teju ik dienu Valdis strādā vairāk nekā 12 stundas. Viņa atziņa ir, ka labāk ir rūpēties par savu saimniecību, nekā strādāt pie kāda cita.

Šovs “Lauku sēta” LNT startēs ceturtdien, 13. septembrī, pulksten 21.10, un dalībnieku spraigajai cīņai par galveno balvu, kaislību pilnajām attiecībām, ķīviņiem un prieka mirkļiem varēs dzīvot līdzi 12 nedēļas. Saimniece Ilze sola, ka šī būs labākā “Lauku sētas” sezona, kāda jebkad bijusi, un jau pavisam drīz par to varēs pārliecināties arī skatītāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu