Izdots jauns tautasdziesmu kompaktdisks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dziedāt gribu! Dancot gribu!
Dziedāt gribu! Dancot gribu! Foto: CD vāks

Izdevniecība "Upe tuviem un tāliem", pateicoties VKKF atbalstam, laidusi pasaulē latviešu tautasdziesmu albumu "Dziedāt gribu! Dancot gribu!" CD formātā, informē izdevēja Iveta Mielava.

"Ideja par jaunu, bērniem domātu tautasdziesmu sakopojumu radās, jo publiskajā piedāvājumā šobrīd nav neviena tautasdziesmu ieraksta bērniem, kas iepazīstinātu ar pašām zināmākajām latviešu tautasdziesmām. Tagad izdots CD, kuru klausoties bērni varēs ne tikai iemācīties tautasdziesmu zelta fondu, bet klāt pievienotajos instrumentālajos šo dziesmu pavadījumos spēs tās arī paši izdziedāt un izdejot. Ierakstu ieskandinājusi grupa "Skandi" – Zane Leimane, Baiba Ērgle, Jumis Ločmelis un Emīls Zonne kopā ar bērniem, kuriem arī ikdienā mūziķi māca dziedāšanu," teikts Ivetas Mielavas izsūtītajā preses relīzē.

Foto: CD vāks

Radošā darba vadītājs Jumis Ločemlis par bērniem tik vajadzīgo dziedātprieku saka tā: "Kas ir bērna prieks? Cilvēki mēdz teikt, ka bērnos tas ir iedzimts, bet pieaugušie to palēnām viņiem atņem. Varbūt... Es pazīstu kādu māmiņu, kas kopā ar savu tobrīd piecgadīgo meitu puķainos gumijas zābakos gāja ārā, lietū lēkāt pa peļķēm. Māmiņa mācīja bērnam bērna prieku. Varbūt prieks ir iedzimts? Iemācīts? Izvēlēts? Uz-meditēts? Vai tomēr tas rodas, kad viens otrā ieklausāmies un ieraugām kaut daļiņu sevis? Nezinu... Zinu, ka mēs šeit esam, lai uzziedētu. Kopā. Arī dziedot un dancojot mūsu mīļākās bērnības dziesmas un dančus.

Ierakstu no 6. septembra var nopirkt mūzikas ierakstu un grāmatveikalos visā Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu