Melbārde: Jaunas akustiskās koncertzāles būvniecība ir prioritāte

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Kultūras ministre Dace Melbārde atklātā vēstulē apliecinājusi, ka Nacionālās koncertzāles izveide Rīgā ir starp ministrijas prioritārajiem darba uzdevumiem nākotnē. Vēstule medijiem ir atbilde uz "Rīgas koncertzāles biedrības" memorandu "Par atbalstu akustiskās koncertzāles celtniecībai Rīgā", kas valsts augstākajām amatpersonām tika izsūtīta pirms divām dienām.

"Augstu novērtēju jūsu kā mūzikas nozares profesionāļu iniciatīvu nākt ar atbalstu un skaidrot arī plašākai sabiedrībai Nacionālās akustiskās koncertzāles būvniecības nepieciešamību Rīgā," raksta ministre. "Apbrīnojams ir jūsu veikums, tostarp izcilie Latvijas mūzikas nozares mākslinieku pasaules mēroga sasniegumi, kuru gūšanā starptautiskiem standartiem atbilstošas infrastruktūras mūsu valsts galvaspilsētā diemžēl nav. Apliecinu, ka Nacionālās koncertzāles izveide Rīgā ir starp maniem kā kultūras ministres un Kultūras ministrijas prioritārajiem darba uzdevumiem. Ceru, ka arī kolēģi valdībā un Saeimā uz lēmuma par Nacionālās koncertzāles būvniecības nepieciešamību Rīgā raudzīsies kā valstiski nepieciešamu – magnētu ne vien pašmāju mūzikas izcilībām, uzlecošajiem talantiem un starptautiski atzītiem māksliniekiem, bet arī ārvalstu tūristu un tos apkalpojošo uzņēmējdarbības sfēru attīstības potenciālu dzinējspēku."

"Kultūras ministrija strādā, lai valdības noteiktajos termiņos veiktu uzdotos mājas darbus Nacionālās koncertzāles būvniecības sagatavošanai. Turpmāk veicamo darbu sarakstā ir ministrijas un Rīgas domes sadarbība, kuras ietvaros ir jāvienojas par piemērotāko koncertzāles novietni, precizētu koncertzāles finansēšanas modeli un vienotos par zāles apsaimniekošanas modeli. Šie aspekti ir jāietver valsts un pašvaldības sadarbības līguma projektā. Līdz 2018. gada decembrim Kultūras ministrijai jāatgriežas ar koncertzāles īstenošanas koncepciju valdībā, sniedzot jau konkrētu projekta īstenošanas modeli," viņa raksta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu