Grēviņš: mani nevajag sveikt Tēva dienā!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dīdžejs Toms Grēviņš piedalās Latvijas vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" rīkotajā diskusijā par tēva atbildību par savu ģimeni.
Dīdžejs Toms Grēviņš piedalās Latvijas vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" rīkotajā diskusijā par tēva atbildību par savu ģimeni. Foto: Edijs Pālens/LETA

"Es domāju par to, kas ir Tēva diena, un, man, piemēram, nevajag, lai mani apsveic," uzsver radio DJ Toms Grēviņš. Uzmini, kāpēc!

“Tēvu sapulcē”, kas rīkota par godu svētdien, 9. septembrī, gaidāmajai Tēva dienai, bija kopā sanākuši dažādi sabiedrībā pazīstami speciālisti un tēti, kuri apsprieda tēta atbildību. Lūk, Toma Grēviņa viedoklis: 

Tētis Toms Grēviņš savukārt sacīja, ka, viņaprāt, galvenā problēma Latvijā ir tā, ka populārākais Latvijas ģimenes modelis ir – divas sievietes un bērns. “Jāstrādā pie tā, lai šo situāciju mainītu, un es esmu gatavs iesaistīties,” teica Grēviņš.

“Vīrišķība ir tā, pie kuras šobrīd Latvijā ir jāstrādā, pašlaik mums ir vīrišķības tuksnesis. Daudzi vīrieši ir kā bērni, kas nespēj uzņemties atbildību,” tā šodien Latvijas vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” rīkotajā “Tēvu sapulcē” par tēva atbildību sacīja filozofs Vents Sīlis, norādot, ka problēmas saistībā ar tēva lomu Latvijā ir sakrājušās jau vairākās paaudzēs.

Taču tēvam nevajag imitēt mammu. Vīrietim, lai kļūtu pat tēvu, pašam jākļūst par vīrieti – tas ir grūtākais uzdevums. Vīrieši Latvijā šobrīd patiesi ir vājais dzimums, mums ir vīrišķības tuksnesis.

Vīriešiem ir nepieciešams dalīties ar saviem stāstiem, idejām, jo problēmas ir sakrājušās vairākās paaudzēs – padomju laiks vīriešus faktiski “izkastrēja”.”

Par Tēva dienu

9. septembrī plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa Rīgā sāksies tradicionālais Tēva dienas gājiens, kurā aicinātas piedalīties ģimenes no visas Latvijas. Gājiens noslēgsies Vērmanes dārzā pie skatuves, kur uzreiz gaidāms svētku koncerts. Šogad uz Tēva dienu ielūdz valsts iniciatīva “Latvijas Goda ģimenes gads”, svētkus, kā ik gadu, organizē Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, Tēva dienas lieldraugs – “Rimi”. Aizraujošas aktivitātes pasākumā visai ģimenei nodrošina arī Latvijas zaļās farmācijas uzņēmums “Silvanols”, “Amigo”, “Trebū Mājas”, “Latvijas pasts”, “Bowlero”, “GUNSnLASERS”, izklaides parks “Avārijas brigāde” u.c.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu