Jānis Bukums pirms vēlēšanām “dedzina baznīcas”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Bukums
Jānis Bukums Foto: publicitātes

Grupa "Jānis Bukums" laidusi klajā jaunu dziesmu "Deg baznīcas", kurā atspoguļo interneta laikmeta attieksmi pret pasauli - ātri, bezkaislīgi un virspusēji, "it kā mēs būtu tikai skatītāji lielajā dzīves teātrī".

"Deg baznīcas, bet ļaudis smej," tā par pašreizējo stāvokli valstī un pasaulē kodolīgi spriež Bukums.

"Esam tā piesātināti ar informāciju, ka nekas vairs nepārsteidz. Vienaldzīgi noraustām plecus par politiķiem, kas cīņā par elektorātu medijos klāsta absurdas idejas. Pasaule karo, bet ja tas mūs neskar, mums ir vienalga. Mūsu rokās ir iekārta ar milzīgu potenciālu, bet to izmantojam, lai aplūkotu ēdiena bildes un komentētu kaķīšu video," dziesmas vēstījumu komentē Bukums. "Vienlaikus ar absolūtu vienaldzību pret patiešām svarīgām lietām mēs dedzīgi apspriežam Trampa jaunāko tvītu vai kārtējo silikona piepumpēto dibenu. Pie varas nāk narcisi un sociopāti, kurus ievēlējuši tādi paši “lūzeri”, kuriem vajag speciāli ieriebt pārējiem vai lielākais joks ir nobalsot par nukleāro opciju. Melnais čemodāns ir vaļā, sarkanajai pogai noņemts aizsargvāciņš, un pērtiķi sajūsmā vaikstoties dejo ap to, apmētājot viens otru ar ekskrementiem."

Mūzikas video ir multimākslinieka Ērika Saksona un grupas kopdarbs, montāža - Andrjus Jaņuns, mūzika un vārdi - Arturs Liede un Jānis Bukums.

Dziesma ir daļa no topošā konceptalbuma "Neuzvarētais", kas tiks publicēts novembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu