Polija Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanā izmantos "F-16", nevis "MiG-29"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
F-16
F-16 Foto: TOBY MELVILLE/REUTERS

Polija NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijā nākamgad piedalīsies nevis ar padomju ražojuma iznīcinātājiem "MiG-29A", bet gan ar amerikāņu ražotajiem "F-16C", vēsta izdevums "Jane's Defence Weekly".

Misija ilgs no janvāra līdz aprīlim.

Šogad maijā Polijas gaisa spēki nolēma uz Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misiju nākamā gada sākumā nosūtīt četrus iznīcinātājus "MiG-29A".

Tomēr kopš 6.jūlija, kad nakts mācību lidojuma laikā nogāzās Polijas iznīcinātājs "MiG-29A" un gāja bojā tā pilots, Polijas gaisa spēki pārtraukuši lidojumus ar padomju ražotajiem iznīcinātājiem "MiG-29A" un iznīcinātājbumbvedējiem "Su-22".

NATO dalībvalstis Latvijas, Lietuvas un Igaunijas gaisa telpas patrulēšanu rotācijas kārtībā veic kopš 2004.gada marta, kad Baltijas valstis tika uzņemtas aliansē. Kopš 2004.gada patrulēšana tiek veikta no Zokņu aviobāzes Lietuvā, bet kopš 2014.gada atbalsta misija tiek veikta arī no Emari bāzes Igaunijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu