Merkele: Vācija vēlas pirkt Kataras sašķidrināto gāzi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vācijas kanclere Angela Merkele un Kataras emīrs Tamims bin Hamads Al Tani
Vācijas kanclere Angela Merkele un Kataras emīrs Tamims bin Hamads Al Tani Foto: EPA/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele šodien apliecinājusi vēlmi jau pārskatāmā nākotnē iegādāties gāzi no Kataras. Berlīnē, tiekoties ar Kataras emīru, Merkele sacīja, ka Vācija paplašina savu gāzes infrastruktūru, lai jau tuvākajā laikā varētu saņemt sašķidrināto gāzi.

Tankkuģu pieņemšanas termināla projekti jau tiekot realizēti. Savukārt Kataras emīrs Tamims bin Hamads Al Tani paziņojis, ka vēlas investēt šajā projektā 10 miljardus eiro.

Vācijas kanclere Angela Merkele piebilda, ka galīgie lēmumi ir jāpieņem rūpniecības uzņēmumiem, vadoties no ekonomiskajiem kritērijiem. Vācijas koncerns RWE jau ir publiskojis informāciju par līgumiem, kas paredz sašķidrinātās gāzes iegādi no Kataras.

Vācijas rūpnieki bažījas, ka ASV ekonomiskās sankcijas pret gāzes vadu „Nord Stream 2” var ievērojami ietekmēt gaidāmās energoresursu piegādes. ASV prezidents Donalds Tramps jau vairākkārt mudinājis Vācijas kancleri Angelu Merkeli attiekties no kopīgā Vācijas – Krievijas projekta un iegādāties sašķidrināto gāzi no ASV. Tomēr pagaidām Vācijai tas nav ekonomiski izdevīgi.

Vācijas kanclere paudusi apņemšanos diversificēt energoresursu piegādes, lai nodrošinātu Vācijas un visas Eiropas Savienības enerģētisko neatkarību. Pēc Angelas Merkeles teiktā, Vācijas gāzes vadu sistēma jau ir savienota ar Nīderlandes, Beļģijas un Polijas gāzes piegādes termināliem. Savukārt Katara tiek uzskatīta par pasaulē lielāko sašķidrinātās gāzes piegādātāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu