Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket" triumfē "Challenger" posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš
Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš Foto: FIBA.com

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket" ar Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu sastāvā sestdien Ķīnā triumfēja Pasaules tūres "Challenger" posma finālā.

Latvijas komanda piekto reizi sezonā uzvarēja "Challenger" sērijas sacensībās, kas nevienai citai komandai šosezon nav bijis pa spēkam.

Latvijas komanda vispirms sestdien ceturtdaļfinālā grūtā cīņā ar 17:15 uzvarēja Maskavas "Inanomo" komandu no Krievijas, bet pusfinālā ar 20:15 pārspēja Serbijas komandu "Zemun". Pusfināla sākums bija ļoti sīvs, abām komandām esot nelielā vadībā, bet pie rezultāta 9:9 Latvijas puiši ieguva vairāku punktu pārsvaru, to veiksmīgi nosargājot līdz beigām.

Tikmēr finālā "Rīga Gheto Basket" komanda ar 20:16 uzvarēja citu Serbijas komandu "Liman Tesla Voda". Latvijas basketbolisti spēles vidusdaļā zaudēja ar diviem punktiem (10:12), taču tad guva četrus punktus pēc kārtas, pārņēma iniciatīvu un svinēja panākumu.

Iekļūstot finālā, Latvijas komanda nodrošināja sev dalību Haiderabādas "Masters" turnīrā, kas pēc 14 dienām notiks Indijā.

Piektdien apakšgrupu turnīrā "Rīga Ghetto Basket" vispirms ar 22:14 uzvarēja Jekaterinburgas "Uralmash" komandu no Krievijas, bet otrajā spēlē ar 21:16 pieveica Ķīnas klubu "Dongguan".

Latvijas basketbolisti izcīnīja pirmo vietu B apakšgrupā un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Šanhajā risinājās sezonas pirmspēdējais Pasaules tūres "Challenger" sērijas posms.

Šogad "Rīga Ghetto Basket" komanda piecas reizes uzvarējusi "Challenger" sērijas turnīros, kā arī trīs reizes izcīnījuši trešās vietas. Tāpat augusta beigās šī vienība cieta zaudējumu līmeni augstākā "Masters" posma finālā Ungārijā, kā arī vēl iepriekš sasniedza pusfinālu Šveices pilsētā Lozannā.

Tikmēr Pasaules kausā, kas notika Filipīnās, Latvijas izlase apstājās ceturtdaļfinālā, bet Eiropas kausā droši pārvarēja kvalifikāciju.

Starptautiskajā 3x3 basketbola sezonas grafikā ir 17 "Challenger" turnīri un desmit "Masters" turnīri, jau aizvadītais Pasaules kauss un Eiropas kauss.

Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā tad arī bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu