Rīgas "Dinamo" svin skaistu "sauso" uzvaru pirmajā mājas spēlē (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otro uzvaru pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunās sezonas čempionātā sestdien savu līdzjutēju priekšā svinēja Rīgas "Dinamo" komanda, kas ar rezultātu 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) "Arēnā Rīga" apspēlēja Novosibirskas "Sibirj" vienību. Ar gūtiem vārtiem izcēlās Līnuss Videls, Lauris Dārziņš un Miķelis Rēdlihs. Pirmo "sauso" spēli šosezon aizvadīja Kristers Gudļevskis.

"Dinamo" komandai pirmajā periodā piederēja liels pārsvars, rezultātu atklājot piektajā minūtē, kad divatā pret "Sibirj" vārtsargu Deniju Teiloru izslidoja Līnuss Videls un Dārziņš. Zviedru uzbrucējs nepaskopojās ar piespēli, ļaujot Dārziņam ripu raidīt tukšā pretinieku vārtu stūrī.

Turpinājumā rīdzinieki palika mazākumā, to izturot, bet pēc tam divas reizes noteikumus pārkāpa viesi, uz 15 sekundēm paliekot arī trijatā. Lielo vairākumu mājinieki gan neizmantoja, bet 20 sekundes pēc "Sibirj" ceturtā laukuma spēlētāja nākšanas laukumā pārsvaru dubultoja Rēdlihs, kuram Metjū Majone un Videls.

Pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem "Sibirj" veica vārtsargu maiņu, Teilora vietā laukumā sūtot Alekseju Krasikovu, kurš drīz vien arī tika sodīts ar divām soda minūtēm, taču vēl vienu vairākumu rīdzinieki neizmantoja.

Tikmēr otrajā periodā laukumā bija līdzīga spēle, kurā abas komandas bieži spēlēja mazākumā. Jau otrā perioda pirmajā minūtē uz sodīto soliņu devās rīdzinieku leģionārs Brendons Makmilens, turpinājumā mājiniekiem divas reizes esot arī vairākumā. Savukārt šīs trešdaļas otrajā pusē pēc Kevina Klārka un Marka Entonija Zaneti noraidījumiem, "Dinamo" teju četras minūtes bija mazākumā, bet godam šo brīdi izturēja.

Otrajā trešdaļā jau vairāk uzbruka viesi, kuri pa Kristera Gudļevska sargātajiem vārtiem izdarīja deviņus metienus, kamēr rīdzinieki pa Krasikova sargāto cietoksni meta sešas reizes.

Trešajā periodā rīdzinieki droši kontrolēja spēles gaitu, vēl divas reizes tiekot pie iespējas vairākumā, otro no tiem realizējot, kad vārtu priekšā ripu pielaboja Videls, šajā mačā tiekot pie sava trešā rezultativitātes punkta, kamēr pie rezultatīvām piespēlēm tika Majone un Rēdlihs.

Rīgas "Dinamo" līdz ar to izcīnīja otro uzvaru trīs spēlēs, kamēr "Sibirj" sezonu sākusi ar četriem zaudējumiem.

Rīgas "Dinamo" - Novosibirskas "Sibirj" 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Lauris Dārziņš (Videls) (4:04), 2:0 Miķelis Rēdlihs (Videls, Majone) (14:02, vair.), 3:0 Līnuss Videls (Majone, Rēdlihs) (50:33, vair.).

Rietumu konferencē rīdzinieki ar četriem punktiem nu ir sestajā vietā, bet "Sibirj" punktus nav izcīnījusi un ir pēdējā - 13.vietā - Austrumu konferencē.

Mājas spēļu sērijas turpinājumā "Dinamo" svētdien krustos nūjas ar Artūra Kuldas pārstāvēto Čerepovecas "Severstaļ", bet otrdien būs spēkošanās ar Maskavas "Dinamo", kurā spēlē iepriekšējo sezonu rīdzinieku līderis Miks Indrašis.

Pēc tam Latvijas klubs dosies tālā izbraukumā pie Pekinas "Kuņluņ Red Star", Habarovskas "Amur" un Vladivostokas "Admiral" komandām, mājās atgriežoties 23.septembrī.

Sezonas pirmajā mačā rīdzinieki svētdien viesos ar 2:4 piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet otrdien ar 2:1 pārspēja Magņitogorskas "Metallurg" vienību.

Tikmēr "Sibirj" sezonu sāka ar trim zaudējumiem viesos - 2:3 pret "Severstaļ", 0:5 pret Jaroslavļas "Lokomotiv" un 3:6 pret Maskavas "Dinamo".

Rīgas komandai sestdien traumas dēļ nepalīdzēja uzbrucējs Gints Meija, bet ierindā bija vienības kapteinis Dārziņš, kurš nespēja pabeigt iepriekšējo maču.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlēs Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem nāksies mēroties pa divām reizēm.

Jau ziņots, ka vien divas dienas pirms jaunās sezonas sākuma KHL vadība nolēma mainīt punktu skaitīšanas sistēmu. Tagad komandām par uzvaru pamatlaikā regulārā čempionāta spēlē tiks piešķirti divi punkti līdzšinējo trīs vietā - tāda sistēma pastāv jau Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Savukārt par uzvaru pagarinājumā vai "bullīšos" arī pienāksies divi punkti, kamēr par zaudējumu papildlaikā vai pēcspēles metienos tiks piešķirts viens, bet par neveiksmi pamatlaikā - nulle punktu.

Iepriekš par uzvaru pamatlaikā bija trīs punkti, bet pagarinājumā vai "bullīšos" - divi, kamēr zaudētājai pienācās viens.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu