Galvaspilsētā aizvadīta "Baltā nakts" (1)

Aplūko foto un video!
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naktī uz svētdienu Rīgā norisinājās ikgadējais forums "Baltā nakts", kura programmā iekļauti 53 dažādi kultūras un izklaides pasākumi. Aplūko foto un video no naksnīgās Rīgas! TVNET paviesojās arī mākslas galerijā "Birkenfelds", kur aprunājās ar latviešu izcelsmes amerikāņu fotogrāfu Ulvi Albertu. 

"Baltās nakts" programma tradicionāli norisinājās Rīgas centrā, Vecrīgā, Pārdaugavā - Kalnciema ielas, AB dambja, Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Pārdaugavas muzeju apkārtnē un Miera ielas apkaimē. Papildus pasākumi šogad notika arī VEF apkaimē, kur muzicēja koklētāja Laima Jansone, Tallinas ielas radošajā kvartālā, kā arī Klīversalā.

Viena no interesantākajām instalācijām tika izstādīta pie Brīvības pieminekļa - "Wave Field / Viļņu lauks" - muzikālas šūpoles no Kanādas.

Foto: Ieva Leiniša/LETA

"Baltās nakts" ideja ir padarīt laikmetīgo mākslu pieejamāku iedzīvotājiem, vienu nakti gadā iesaistot interesentus daudzveidīgās mākslas norisēs. Rīgā forumu "Baltā nakts" atbalsta Rīgas pašvaldība, organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latvijas kultūras organizācijām, iesaistot Latvijas un ārvalstu māksliniekus. Ieeja visos "Baltās nakts" pasākumos ir bez maksas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu