Rīgas "Dinamo" papildlaikā piekāpjas Kuldas pārstāvētajai "Severstaļ"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē svētdien piedzīvoja Rīgas "Dinamo" komanda, kas papildlaikā ar 2:3 (0:0, 1:2, 1:0, 0:1) savā laukumā piekāpās Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajai Čerepovecas "Severstaļ" vienībai. 

Rīdziniekiem ar vārtu guvumiem atzīmējies kanādietis Kevins Klārks un zviedrs Līnuss Videls, kamēr pretiniekiem precīzi meta Kulda, Zeks Boičaks un Ivans Zaharčuks, kura raidījums bija uzvaru nesošais.

Zīmīgi, ka Kristers Gudļevskis otro dienu pēc kārtas sargāja "Dinamo" vārtus. Rīdziniekiem šī bija otrā spēle divu dienu laikā, jo sestdien Ģirta Ankipāna trenētā komanda ar 3:0 uzvarēja Novosibirskas "Sibirj" vienību.

Traumas dēļ spēli nepabeidza aizsargs Uvis Balinskis, kuram, iespējams, savainots plecs.

Jau spēles trešajā minūtē par rupju pārkāpumu pret Andri Džeriņu 2+10 minūšu sodu saņēma Konstantīns Korņejevs, bet identiskas sankcijas piecas minūtes vēlāk dabūja arī Ruslans Karļins. Perioda vidū komandas apmainījās vēl vairākiem noraidījumiem, bet spēle nevienādos sastāvos vārti netika gūti. Pēc sava noraidījuma izciešanas Emīls Ģēģeris septiņarpus minūtes pirms perioda beigām atnesa mājiniekiem vēl vienu vairākumu.

Arī šoreiz rīdziniekiem viena vīra pārspēku izmantot neizdevās, lai gan iespējas bija. Nepilnas divas minūtes pirms perioda beigām Džeriņam bija lieliska izdevība atklāt cīņas rezultātu, bet viņa mestā ripa trāpīja pa vārtu pamatni.

Otrā perioda pirmajās minūtēs pēc Roberta Lipsberga un Matiasa Mitinena pārkāpumiem mājiniekiem bija jāspēlē trijatā pret pieciem. Perioda piektajā minūtē ar raidījumu no zilās līnijas Kristeru Gudļevski pārspēja tieši Kulda, bet pāris minūtes vēlāk Zeks Boičaks panāca jau 2:0 pretinieku labā. Tiesa, pēc pusminūtes Kevins Klārks "Dinamo" pretuzbrukumu noslēdza ar netveramu raidījumu "Severstaļ" vārtos.

Kādu laiku pēc vārtu biruma spēle bija vētraina, bet, tuvojoties perioda beigām, tās temps kritās. Perioda pēdējā minūtē mājiniekiem izdevās aizskriet uzbrukumā četratā pret trijiem pretiniekiem, bet "Severstaļ" vārtsargs Dominiks Furhs bija uzdevumu augstumos. Pēc epizodes Ivans Ļekomcevs iesita Klārkam ar nūju pa kājstarpi un pagrūda galvā kanādieti, kā rezultātu saņēma 20+5 minūšu sodu un mačs viņam noslēdzās jau otrā perioda beigās.

Piecu minūšu vairākumam tuvojoties beigām, Līnuss Videls ar raidījumu vārtu devītniekā trešā perioda ceturtajā minūtē izlīdzināja rezultātu. Pēc gūtajiem vārtiem Rīgas hokejisti aktivizējās, taču pārņemt vadību neizdevās. Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Videlam bija teicama iespēja panākt 3:2, taču tikai veiksme glāba pretiniekus no vārtu zaudējuma.

Perioda pēdējās minūtēs rīdziniekiem bija pāris labi momenti, taču arī tie netika izmantoti. Mača pirmajās 60 minūtēs uzvarētāja netika noskaidrota, līdz ar to bija jāaizvada pagarinājums. Piecminūtes sākumā rīdziniekus no vārtu zaudējuma glāba stabiņš. Tāpat vārtu konstrukcijā nāca palīgā arī pretiniekiem pēc Kristapa Sotnieka metiena. Pēc latviešu aizsarga raidījuma "Severstaļ" devās pretuzbrukumā, pagarinājuma trešajā minūtē precīzi metot Zaharčukam.

Rīgas "Dinamo" - Čerepovecas "Severstaļ" 2:3 (0:0, 1:2, 1:0, 0:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Artūrs Kulda (Stranskis) (24:26, vair.), 1:1 Zaks Boičaks (Kuļašs, Eštons) (26:08), 2:1 Kevins Klārks (Rēdlihs, Zaneti) (26:39), 2:2 Līnuss Videls (Dārziņš, Majone) (44:01, vair.), 3:2 Ivans Zaharčuks (62:17).   

Kulda šajā spēlē laukumā bija 24 minūtes un 23 sekundes, kas bija pārliecinoši lielākais laiks komandā. Aizsargs šajā laika veica vienu metienu pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu raidījumu.

Rīgas "Dinamo" ar četriem punktiem četrās spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, kur "Severstaļ" ar pieciem punktiem ir ceturtā.

Kulda "Severstaļ" komandai pievienojās neilgi pirms sezonas sākuma, pirmajos trīs mačos pie rezultativitātes punktiem netiekot. Aizsargs iepriekšējā sezonā pārstāvēja KHL vienību Pekinas "Kuņluņ Red Star", bet pavasarī viņš pārcēlās uz Čehijas čempionātu, pārstāvot Prāgas "Sparta" vienību, tagad atgriežoties KHL čempionātā.

Dienu iepriekš "Dinamo" hokejisti KHL čempionātā aizvadīja pirmo mājas spēli. Ģirta Ankipāna vadītā komanda ar 3:0 pārliecinoši uzvarēja Novosibirskas "Sibirj" vienību, Kristeram Gudļevskim svinot pirmo "sauso" panākumu čempionātā.

"Severstaļ" sezonu sāka ar trim mačiem savā laukumā, pēdējā no tiem ar 1:4 piekāpjoties Latvijas nacionālās komandas galvenā trenera Boba Hārtlija vadītajai Omskas "Avangard" vienībai. 

Arī šajā spēlē savainojuma dēļ Rīgas komandai nevarēja palīdzēt uzbrucējs Gints Meija

Mājas spēļu sērijas turpinājumā "Dinamo" otrdien tiksies ar Maskavas "Dinamo", kurā spēlē iepriekšējo sezonu rīdzinieku līderis Miks Indrašis.

Pēc tam Latvijas klubs dosies tālā izbraukumā pie Pekinas "Kuņluņ Red Star", Habarovskas "Amur" un Vladivostokas "Admiral" komandām, mājās atgriežoties 23. septembrī.

Šogad katra komanda regulārajā turnīrā aizvadīs pa 62 mačiem. Gagarina kausa izcīņā iekļūs abu konferenču spēcīgākās astoņas vienības. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu