Osaka: Kad pie tīkla apskāvu Serēnu, sajutos atkal kā bērnībā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Japānas tenisiste Naomi Osaka, kortā satiekot savu elku Serēnu Viljamsu, atkal sajutusies kā bērnībā, pēc uzvaras ASV atklātajā čempionātā pauda sportiste.

Osaka sestdien triumfēja ASV atklātajā čempionātā, izcīnīdama savu pirmo "Grand Slam" titulu karjerā.

Osaka, kura rangā ir 19.vietā, bet turnīrā bija izsēta ar 20.numuru, ar rezultātu 6-2, 6-4 pārspēja titulēto amerikānieti Serēnu Viljamsu, kura ir reitinga 26.pozīcijā, bet turnīrā saņēma 17.numuru.

"Domāju, ka mana serve nospēlēja ļoti lielu lomu uzvarā. Viņa ļoti labi atgriež servi, līdz ar to zināju, ka būs vajadzīgi trāpīgi sitieni. Varbūt pēc pāris dienām apjautīšu, ko esmu paveikusi. Jūtos tāpat kā jebkurā citā turnīrā, tikai preses telpā ir vairāk cilvēku," pēcspēles preses konferencē stāstīja Osaka.

Osakas pirmo "Grand Slam" titulu aizēnoja viņas pretinieces uzvedība kortā. Amerikāņu zvaigzne otrā seta astotajā geimā tika sodīta ar zaudētu geimu, jo mača laikā neatļauti saņēma trenera palīdzību, lauza raketi un apvainoja spēles galveno tiesnesi Karlosu Ramosu, nosaucot viņu par zagli.

"Neko nedzirdēju, jo tajā brīdī biju uzgriezusi muguru, tobrīd nesapratu, kas notiek. Skatītāji ļoti skaļi uzvedās, tāpēc es īsti nedzirdēju, ko viņa saka. Kad pagriezos, rezultāts bija jau 5-3, un nedaudz apjuku. Tomēr sapratu, ka man jābūt uzmanīgai, jo viņa var atspēlēties no jebkāda rezultāta. Koncentrējos tikai savam sniegumam," skaidroja Osaka.

"Tā pa īstam pat neapjautu, kas notiek kortā. Vienmēr dievināšu Serēnu tādu, kāda viņa vienmēr bijusi manās acīs. Tas neko nemaina. Viņa bija ļoti jauka pret mani, apsveicot ar uzvaru un pēc tam arī uz goda pjedestāla," atzīmēja Japānas tenisiste.

Viņa bija ļoti iepriecināta, ka finālā varēja cīnīties ar savu elku.

"Saprotu, ka viņa ļoti vēlējās izcīnīt savu 24. "Grand Slam" titulu. Visi to saprot, tas ir reklāmas un visur citur. Kad esmu kortā, man jāizturas kā pretiniecei, nevis viņas fanei. Biju tenisiste, kura spēlē pret citu tenisisti. Tomēr, kad apskāvāmies pie tīkla, es sajutos atkal kā bērns," teica Osaka, nespējot valdīt asaras.

Tikmēr Viljamsa atkārtoti apgalvoja, ka nav saņēmusi trenera palīdzību kortā.

"Tiesnesis apgalvoja, ka krāpos, lai gan to nedarīju. Mums bija laba saruna. Teicu, ka viņš mani labi pazīst un es tā nepārkāptu aizliegumu. Man nav jākrāpjas, lai izcīnītu uzvaru. Esmu uzvarējusi pietiekami daudz," teica Viljamsa.

Amerikāņu zvaigzne uzteica savu pretinieci par stabilo spēli.

"Viņas spēle vienmēr ir superstabila. Ceru no tā ko iemācīties. Viņa bija ļoti koncentrējusies. Kad man bija breikbumbas, viņai padevās izcilas serves," atzīmēja Viljamsa.

Osaka apbalvošanas ceremonijā piedzīvoja nepatīkamu brīdi, jo sanākušie skatītāji nekaunīgi ūjināja pirms viņai pasniedza trofeju.

"Tas ir viņas brīdis. Pārtrauciet ūjināt, jo viņa to nav pelnījusi. Es to neesmu pelnījusi. Cilvēki kortā to nebija pelnījuši. Naomi ir pelnījusi uzslavas, viņa nopelnīja savu uzvaru," savu pretinieci aizstāvēja Viljamsa.

ASV tenisiste vēlreiz atzīmēja, ka nepamatoti sodīta, uzsverot, ka tenisistiem vīriešiem šādas sankcijas netiktu piespriestas.

"Esmu redzējusi, kad tenisisti vīrieši saka dažādas lietas tiesnesim. Es šeit pastāvu par sieviešu tiesībām un līdztiesību. Tiesnesim man atņemot punktu par pateikto, sajutu, ka tā ir seksisma pazīme. Viņš nekad nav atņēmis geimu tenisistam vīrietim par to, ka nosaukts par zagli. Es to nevaru izturēt," komentēja Viljamsa.

Kā vēstīts, Francijas tenisiste Alizē Kornē šī gada ASV atklātajā čempionātā saņēma brīdinājumu par krekla pārvilkšanu spēles laikā.

"Turpināšu cīnīties par sievietēm un par līdztiesību, lai, piemēram, Kornē varētu nomainīt kreklu un par to nesaņemt sodu," uzsvēra Viljamsa.

Pašlaik 20 gadus vecā Osaka kļuvusi par pirmo japānieti, kurai izdevies triumfēt "Grand Slam" turnīrā.

Japānas tenisiste aizvada teicamu turnīru, jo septiņās spēlēs zaudēja tikai vienā setā, lai gan pirms ASV atklātā čempionāta viņai bija trīs zaudējumu sērija.

Līdz šim karjeras lielāko panākumu Osaka bija guvusi šī gada martā, kad uzvarēja prestižajā Indianvelsas WTA "Premier" turnīrā, taču tagad veikusi jaunu ierakstu Japānas dāmu tenisa vēsturē.

Tikmēr Viljamsas kontā ir 23 "Grand Slam" vienspēļu tituli, no kuriem pēdējais tika izcīnīts pērn Austrālijā pirms viņas došanās dekrētā.

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova aizkļuva līdz pusfinālam, kurā piekāpās Viljamsai, kamēr pirmā rakete Aļona Ostapenko apstājās trešajā kārtā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu