KNAB soda Ozolnieku mēru Liepiņu par pašvaldības iepirkuma saņemšanu savam uzņēmumam (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dainis Liepiņš
Dainis Liepiņš Foto: Ieva Lūka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis 100 eiro administratīvo sodu Ozolnieku novada domes priekšsēdētājam, bijušajam Saeimas deputātam Dainim Liepiņam (LRA), kura pārstāvētais uzņēmums saņēmis pašvaldības iepirkumu, liecina informācija KNAB mājaslapā.

Komercsabiedrība, kuras dalībnieks ir Liepiņš, bez atklāta konkursa saņēma Ozolnieku novada pašvaldības iepirkumu un finanšu līdzekļus. Likums par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā paredz, ka pašvaldību domju priekšsēdētāji nedrīkst būt tādas komercsabiedrības dalībnieki, kas saņem attiecīgās pašvaldības publisko iepirkumu izņemot gadījumus, kad to piešķir atklāta konkursa rezultātā.

Pārkāpumu Liepiņš pieļāvis pagājušā gada decembrī, taču birojs nav minējis plašāku informāciju, līdz ar to nav skaidri zināms, kas tas par iepirkumu.

Liepiņš naudas sodu jau samaksājis.

Jau ziņots, ka 2016.gadā Augstākās tiesas Krimināllietu departaments atstājis negrozītu Zemgales apgabaltiesas spriedumu, ar kuru atzīta Liepiņa vaina nepatiesu ziņu sniegšanā amatpersonas deklarācijā un viņam piemērots 1080 eiro sods. Spriedumam stājoties spēkā, Liepiņš zaudēja Saeimas deputāta mandātu. Pats Liepiņš aģentūrai LETA iepriekš pauda pārliecību, ka tiesas lēmums nav samērīgs un ir politiski angažēts.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu