AM vēlas uzlabot ārstu zināšanas par militāru ievainojumu ārstēšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ Scanpix

Aizsardzības ministrija (AM) vēlas uzlabot ārstu zināšanas par militāru ievainojumu ārstēšanu, intervijā Latvijas Radio pastāstīja AM valsts sekretārs Jānis Garisons.

AM ir secinājusi, ka vairumam ārstu trūkst zināšanu, kā apkopt šaujamieroču un sprāgstvielu kara laikā radītās traumas, tāpēc notiek sarunas ar Veselības ministriju par iespējamiem risinājumiem. Piemēram, tiek apsvērta iespēja veidot militāro katedru Rīgas Stradiņa universitātē, kur ārsti varētu iegūt pamatzināšanas šajā jomā, tomēr konkrētus risinājumus un termiņus pašlaik nosaukt nevarot.

Garisons uzsvēra, ka Latvijas apdraudējuma līmenis kopš 2014.gada nav mainījies, tomēr AM ir izstrādājusi ziņojumu par visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas ieviešanu, lai visiem taptu skaidrs, kas katram valsts apdraudējuma gadījumā ir jādara.

Pēc ierēdņa vārdiem, visaptveroša valsts aizsardzība ir nepieciešama, jo ir vajadzīga skaidrība, kā kopumā valsts iesaistās aizsardzības nodrošināšanā, lai nebūtu tā, ka tā ir tikai vienas Aizsardzības ministrijas atbildība.

Garisons piebilda, ka pētījumi liecina, ka mazāk nekā trešā daļa Latvijas iedzīvotāju ir aizdomājušies par tēmu, ko viņi darītu, ja valstī notiktu militārs iebrukums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu