Lībijas valsts naftas kompānijā izcēlusies apšaude un sagrābti ķīlnieki

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lībijas valsts naftas kompānijas galvenajai mītnei Tripolē pirmdien uzbrukuši kaujinieki, nogalinot divus cilvēkus un desmit ievainojot, paziņojušas amatpersonas.

Lībijas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis medijiem atklāja, ka divi bojāgājušie bija kompānijas apsargi.

Ministrija nosodīja pašnāvnieku sarīkoto uzbrukumu, bet plašāku informāciju neatklāja.

Amatpersonas un aculiecinieki uzbrukumā vainoja teroristu organizāciju "Islāma valsts".

Aculiecinieki ziņoja, ka naftas kompānijas ēkai uzbrukuši pieci kaujinieki, no kuriem viens uzspridzinājās. Savukārt telekanāls "Alaan" ziņoja, ka uzbrucēji bijuši seši, kuri sākuši apšaudīt ēku un detonējuši sprāgstvielas.

Iepriekš mediji ziņoja, ka uzbrucēji saņēmuši ķīlniekus ēkas apakšējos stāvos. Ieradušies drošības spēki, kas iesaistījušies apšaudē ar kaujiniekiem.

ANO misija Lībijā nosodīja "gļēvulīgo teroristu uzbrukumu" institūcijai, kas ir "Lībijas primārais nacionālās bagātības avots".

ANO misija arī aicināja izbeigt veltīgos konfliktus un aicināja visas puses sadarboties ar starptautisko sabiedrību, lai iznīdētu terorismu.

Kopš diktatora Muammara Kadafi gāšanas 2011.gadā situācija Lībijā ir nestabila un regulāri notiek konflikti starp dažādiem bruņotajiem grupējumiem. Augusta beigās un septembra sākumā konfliktos starp naidīgiem grupējumiem Tripole zaudēja dzīvību 67 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu