Bauskā noslēdzas Latvijas autokrosa čempionāts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Aizvadot Latvijas autokrosa čempionāta “Latvijas Nafta Grand Prix” pēdējo posmu, Bauskas leģendārajā Mūsa Raceland trasē tika sadalīti tituli starp labākajiem autokrosa braucējiem mūsu platuma grādos. Tāpat arī noskaidroti LAF Folkreisa Vasaras kausa čempioni un Baltijas Bagiju kausa priekšpēdējā posma uzvarētāji, TVNET pavēstīja www.autocross.lv redaktors Viesturs Saukāns.

Ar dalībnieku rekordskaitu uz starta līnijas Bauskas trasē “Musa Raceland” visas dienas garumā stājās 130 sportistu, lai noskaidrotu labākos braucējus vairākās ieskaitēs. Ļoti neparedzamas cīņas izvērtās bagiju klasēs - Mini klasē bagijos finālā uzvaru ieguva lietuvietis Daugirds Dungveckis, kļūstot par Latvijas Čempionu. B600 klasē uzvaru pēdējā aplī izdevās izraut Montai Beierbahai, apdzenot Lauri Brikaini. Tas gan netraucē L. Brikainim iegūt sezonas Latvijas kausu. Jaudīgākajā bagiju Buggy 1600 klasē sīvā cīņā uzvaru izcīnīja vēl viens lietuviešu sportists Tautvids Urba.

Asas un spraigas cīņas arī salonklasēs – pēdējo divu gadu VAZ Klasika čempions Kalvis Tēts tika sagriezts finālbrauciena pirmajā līkumā, tāpēc titulu nosargāt viņam neizdevās. Šogad veiksmīgāks par viņu izrādījās Jānis Linde, kļūstot par 2018. gada sezonas Latvijas Čempionu. 2000 Super salonklasē iepriekšējā posmā Smiltenē titulu sev nodrošināja cēsnieks Ritvars Kārkliņš, kurš arī šajā posmā bija visātrākais. Open 2500 klasē fināla braucienā dēļ sāncenša pārsistās riepas pie uzvaras nokļuva Armands Plūme, bet par sezonas čempionu kļuva Jānis Kozlovskis. Open 4500 spraigas un skaļas cīņas visas dienas garumā aizvadīja jaudīgāko spēkratu piloti. Arī šajā klasē neiztika bez sadursmēm un pārsteigumiem – kvalifikācijas braucienā lietuvietim Egidijum Kirdeikim izdevās uzvarēt par spīti liesmām zem mašīnas, tomēr finālbraucienā viņa auto līdz finišam nenonāca. Ātrākais šajā braucienā bija viņa tautietis Laurins Petraška.

Foto: Kalvis Zaļaiskalns

LAF Folkreisa Vasaras kausam šis bija piektais no sešiem posmiem. Tam pieteikušies bija rekordskaits sportistu. Kopumā 55 braucēji cīnījās par tautas klases uzvaru piecās grupās. Ātrākais Mūsas posmā finālbraucienā bija Rūdolfs Bogens, kļūstot par piekto uzvarētāju piecos posmos, padarot sezonas noslēgumu ļoti interesantu. Tik labi šajā klasē negāja rallijkrosa pasaules zvaigznes Reiņa Nitiša tēvam Aigaram, kuram Reinis neliedza padomu visas dienas garumā. Tomēr Aigara Nitiša vadītā “Musa Raceland” aktīvajai atpūtai radītā Volvo automašīna neizrādījās konkurētspējīga, lai sasniegtu augstus rezultātus.

Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Krosa komisijas vadītājs un šī posma komisārs Gunārs Kosojs neslēpa savu prieku par aizvadīto posmu: “Šī sacensību diena bija fantastiska – sajūta, ka vasara Bauskā vēl turpinās. Atmosfēra šajās sacensībās un organizatoru darbs vērtējami ar teicami. Interesantas cīņas visas dienas garumā – liels skatītāju atbalsts un kopumā 130 dalībnieki. Sacensību noslēgums precīzi kā plānots – minūte minūtē. Tehniskās komandas darbojās kā pulkstenis – prieks strādāt tādā komandā, kas darbojas kā viens kopums. Paldies organizatoriem, tiesnešiem un tehniskajam personālam par ieguldīto darbu autokrosa attīstībā.”

Foto: Kalvis Zaļaiskalns
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu