ASV slēgs Palestīniešu atbrīvošanas organizācijas misiju Vašingtonā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV nolēmušas slēgt Palestīniešu atbrīvošanas organizācijas (PAO) misiju Vašingtonā, šādi Savienoto Valstu prezidentam Donaldam Trampam īstenojot kārtējo soli pret palestīniešiem centienos piespiest viņus uz sarunām, pirmdien pavēstīja (PAO) amatpersona.

"ASV amatpersona mūs ir informējusi par lēmumu slēgt palestīniešu misiju ASV," paziņojumā norādījis PAO ģenerālsekretārs Saebs Erekats.

"Tas ir vēl viens pierādījums Trampa administrācijas palestīniešu tautas kolektīvā soda politikai, kas paredz arī apturēt finanšu palīdzību humānās jomas dienestiem, ieskaitot veselību un izglītību."

Palestīniešu vadība jau iepriekš uzsvērusi, ka ASV līdz ar lēmumu atzīt Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu sevi diskvalificējušas no miera sarunām.

Palestīnieši vēlas, lai Austrumjeruzaleme kļūtu par viņu nākotnes valsts galvaspilsētu, bet izraēlieši apgalvo, ka pilsēta ir viņu "vienotā" galvaspilsēta. Starptautiskā sabiedrība Izraēlas veikto Austrumjeruzalemes aneksiju nav atzinusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu