NHL fināliste "Golden Knights" iegūst "Canadiens" kapteini Pačioretī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Makss Pačioretī
Makss Pačioretī Foto: AP/LETA

Aizvadītās sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas fināliste Vegasas "Golden Knights" svētdien veica nozīmīgu darījumu, no Monreālas "Canadiens" komandas iegūstot tās kapteini Maksu Pačioretī.

Maiņas darījumā Monreālas klubs pretī saņēma uzbrucējus Tomāšu Tataru un Niku Suzuki, kā arī nākamā gada NHL drafta otrās kārtas izvēli.

Aizvadītajā sezonā uzbrucējs Pačioretī 64 spēlēs guva 17 vārtus un 20 reizes asistēja partneriem, ceļgala traumas dēļ izlaižot sezonas pēdējos 18 mačus.

Viņš 2015.gadā tika iecelts par "Canadiens" kapteini.

Savulaik Pačioretī ar "Canadiens" noslēdza sešu gadu līgumu, no kura bija palikusi pēdējā sezona, līdz ar to uzbrucējs 2019.gada jūlijā kļūs par neierobežoto brīvo aģentu, ja vien līdz tam laikam nevienosies par jaunu līgumu.

NHL karjeras laikā Pačioretī 626 regulārā čempionāta spēlēs ir guvis 226 vārtus un atdevis 222 rezultatīvas piespēles, bet 38 Stenlija kausa izcīņas mačos iemetis desmit ripas un atdevis deviņas rezultatīvas piespēles. Viņš piecās sezonās ir guvis 30 vai vairāk vārtu.

Tikmēr Tatars aizvadītajā sezonā 82 spēlēs guva 20 vārtus un 14 reizes asistēja partneriem. Slovāks sezonu sāka Detroitas "Red Wings" komandā, bet tad tika aizmainīts uz Vegasas klubu, kur "play-off" astoņās spēlēs guva vienus vārtus.

Aizvadītajā sezonā NHL debitante "Golden Knights" sensacionāli aizkļuva līdz Stenlija kausa finālam, taču tajā ar 1-4 piekāpās Vašingtonas "Capitals" komandai, kas prestižo trofeju izcīnīja pirmo reizi vēsturē.

Tikmēr "Canadiens" Austrumu konferencē palika 14.vietā un izslēgšanas spēlēs netika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu