Francijas policija aiztur Lionas lidostā ar auto uz skrejceļa izbraukušo vīrieti

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas policija pirmdien aizturēja vīrieti, kurš Lionas lidostā ar automašīnu iztriecās cauri stikla durvīm un uzbrauca uz skrejceļa.

Viņš tika aizturēts, kad izkāpa uz skrejceļa un metās bēgt.

Policija sāka dzīties pakaļ baltajai automašīnai "Mercedes", kad tā tika pamanīta, braucam pa pretējo braukšanas joslu.

Vispirms vīrieša vadītā automašīna iztriecās cauri biznesa aviācijai domātās Lionas Bronas lidostas barjerai, bet tad pagriezās atpakaļ uz autoceļa un devās 20 kilometru attālās Lionas Sentekziperī lidostas virzienā. Tur vīrietis ar automašīnu iztriecās cauri automātiskajām stikla durvīm, ievainojot lidostas darbinieku, un vēl vienām durvīm. Pēc uzbraukšanas uz Lionas Sentekziperī lidostas skrejceļa vīrietis izkāpa no auto un skrēja projām, bet policisti viņu aizturēja.

Incidenta dēļ lidmašīnu nolaišanās un pacelšanās Lionas Sentekziperī lidostā uz laiku tika pārtraukta.

Prokuratūra atklāja, ka 31 gadu vecajam vīrietim draud apsūdzības slepkavības mēģinājumā par ievainojumiem, kurus guva lidostas darbinieks.

Izmeklēšanai tuvu stāvošs avots atklāja, ka vīrietim bijušas psihiskas problēmas, bet viņš nav bijis policijas redzeslokā saistībā ar iespējamo radikalizēšanos.

Parīzes pretterorisma prokuratūra ir informēta par šo lietu, bet nav pārņēmuši izmeklēšanu.

"Mēs atrodamies izmeklēšanas agrīnajā stadijā, un mēs esam kontaktā ar Parīzes prokuratūru, kas izlems, vai iesaistīties izmeklēšanā vai nē, balstoties uz faktiem," preses konferencē paziņoja Lionas prokurors, piebilstot, ka automašīna "Mercedes", visticamāk, ir zagta.

Izmeklēšanai tuvu stāvošais avots atklāja, ka automašīnai ir Luksemburgas reģistrācijas numurs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu