Latviju III Jaunatnes olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 19 sportisti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Adrians Šnipke (priekšplānā)
Adrians Šnipke (priekšplānā) Foto: FIBA.com

Latviju oktobrī Buenosairesā gaidāmajās III Jaunatnes olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 19 sportisti, informē Latvijas Olimpiskā komiteja.

Latvijas jaunie atlēti piedalīsies deviņu sporta veidu desmit disciplīnās.

3x3 basketbola komandas sastāvā būs Rodrigo Būmeisters, Edvards Reinis Mežulis, Niks Salenieks un Adrians Šnipke. Mežulis un Šnipke šovasar izcīnīja Eiropas U-18 čempionāta basketbolā sudraba medaļas, kamēr Būmeisters un Salenieks līdz pēdējam brīdim cīnījās par vietu valstsvienībā.

Tikmēr BMX riteņbraukšanā Latviju pārstāvēs Airisa Elizabete Gaļina un Edvards Glāzers, bet BMX riteņbraukšanā startēs Patriks Vīksna. Ielu dejās jeb "breakdance" piedalīsies Anastasija Solovjova.

Vislielākā pārstāvniecība individuālajos sporta veidos būs peldēšanā, kur spēkosies Didzis Rudavs, Jānis Vitauts Siliņš, Ieva Maļuka un Arina Baikova, bet vieglatlētikā uz starta izies Patrīcija Cīrule, Eliza Marija Kraule un Nora Ķigure.

Vēl Buenosairesā startēs tenisiste Daniela Vismane, šāvējs Rihards Zorge, svarcēlāja Daniela Ivanova un vingrotājs Oļegs Ivanovs.

III Jaunatnes olimpiskās spēles Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā norisināsies no 6. līdz 18.oktobrim.

I Jaunatnes Olimpiskās spēles notika pirms astoņiem gadiem, kad Singapūrā, Latvijai 11 sportisti atnesa vienu medaļu - šķēpa mešanā bronzu izcīnīja Intars Išejevs, savukārt pirms četriem gadiem II Jaunatnes Olimpiskajās spēlēs Naņdzjinā Latvija bija pārstāvēta ar 13 jaunajiem atlētiem un mājās tika pārvestas trīs bronzas godalgas. Augstos panākumus sasniedza svarcēlāja Rebeka Koha, šāvēja Agate Rašmane un tenisiste Aļona Ostapenko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu