Pamestās skaistules – fotogrāfs iemūžina skaistākās pamestās ēkas Eiropā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Roman Robroek / SWNS.com

Romāns Robroeks ir vairākkārt apbalvots nīderlandiešu fotogrāfs, kas kaislīgi aizraujas ar urbāno fotogrāfiju – arhitektoniskas vides fotografēšanu. Jaunais fotogrāfs ir apciemojis aptuveni 500 dažādas pametas celtnes visā pasaulē un iemūžinājis pamestas ēkas, kur savulaik mājoja pasaules dižciltīgākie un bagātākie cilvēki.

Dažkārt šķiet pilnīgi neticami, cik daudzas vēsturiski nozīmīgas celtnes un vietas ir savulaik tikušas pamestas novārtā un galu galā pakļautas laika nesaudzīgajiem zobiem. Nīderlandiešu fotogrāfs Romāns Robroeks jau no pusaudžu gadiem aizraujas ar šādu arhitektoniski vērtīgu ēku fotografēšanu, taču nu hobijs ir pārtapis veiksmīgā karjerā. Visas uzņemtās fotogrāfijas nīderlandiešu piedzīvojumu meklētājs ievieto sociālajos tīklos, taču ar vienu priekšnoteikumu – fotogrāfs nekad neatklāj precīzu ēkas atrašanās vietu, lai nepiesaistītu vandaļu, metāla zagļu un grafiti "mākslinieku" uzmanību.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roman Robroek (@romanrobroek) on

Fotogrāfs atklājis, ka šādas vēsturiskas un pamestas ēkas visbiežāk ir atrodamas Austrijā, Itālijā, Francijā, Vācijā un Beļģijā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roman Robroek (@romanrobroek) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roman Robroek (@romanrobroek) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roman Robroek (@romanrobroek) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu