Krievijas opozicionāra Navaļnija video izņemti no “YouTube” (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV informācijas tehnoloģiju gigantam “Google” piederošā video koplietošanas vietne “YouTube” pirms svētdien notikušajām Krievijas reģionālajām vēlēšanām, izņēmusi vairākus Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija video, kuros viņš aicināja Krievijas iedzīvotājus uz visā valstī plānotajām protesta akcijām pret pensionēšanās vecuma palielināšanu Krievijā, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Navaļnija pārstāvji šo video izņemšanu no “YouTube” nodēvējuši par politisku cenzūru.

Savukārt “Google” pārstāvji skaidro, ka “YouTube” video ievietotājiem ir jārīkojas atbilstoši vietējiem, šajā gadījumā Krievijas likumiem.

Krievijas institūcijas iepriekš bija pieprasījušas “Google” šos video izņemt, uzstājot, ka tie ir pretrunā ar Krievijas vēlēšanu likumu, kas nosaka, ka politiskā aģitācija ir aizliegta pēdējās 24 stundas pirms vēlēšanām.

“Google” pārstāvji norādījuši, ka Krievijas varas iestāžu prasība uzskatāma par pamatotu, tāpēc Navaļnija video no “YouTube” izņemti.

Kā iepriekš ziņoja LETA, Svētdien 33 Krievijas pilsētās protestos pret pensionēšanās vecuma paaugstināšanu aizturēts vairāk nekā 1000 cilvēku. Šajās protesta akcijās piedalījās 60 000 līdz 80 000 cilvēku.

Lai izkliedētu protestu dalībniekus, policija daudzviet pielietoja fizisku spēku.

Iedzīvotāji protestēja pret Krievijas valdības pensionēšanās vecumu sievietēm pakāpeniski paaugstināt līdz 60 gadiem, bet vīriešiem - līdz 65 gadiem. Pašlaik Krievijā sievietes var pensionēties 55 gadu vecumā, bet vīrieši 60 gadu vecumā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu