Džokovičs: Spēlēšana vienā ērā ar Nadalu un Federeru palīdzējusi man progresēt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Novāks Džokovičs
Novāks Džokovičs Foto: EPA/LETA

Serbu tenisists Novaks Džokovičs ir gandarīts, ka spēlē vienā ērā kopā ar Rafaelu Nadalu un Rodžeru Federeru, pēc uzvaras ASV atklātajā čempionātā atzina sportists.

Džokovičs svētdien ASV atklātā čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra finālā ar 6-3, 7-6 (7:4), 6-3 uzvarēja argentīnieti Huanu Martinu del Potro, trešo reizi karjerā kļūstot par šo sacensību uzvarētāju.

"Ja man kāds februārī teiktu, ka uzvarēšu Vimbldonā, "US Open" un Sinsinati turnīros, tad es tam ļoti neticētu. Tomēr daļa no manis vienmēr iztēlojās un cerēja, ka ātri atgriezīšos vēlamajā līmenī. Pēc operācijas cerēju, ka ātri atgriezīšos apritē, taču man tas prasīja 3-4 mēnešus. Šajā laikā iemācījos būt pacietīgs, kas nekad nav bijusi mana stiprā puse. Pēdējie divi mēneši bijuši vienkārši fantastiski," preses konferencē stāstīja Džokovičs.

Džokovičs atkārtoja savu 2011. un 2015.gadā gūto panākumu, izcīnot 14."Grand Slam" turnīru uzvarētāja titulu karjerā, kas visu laiku labāko tenisistu sarakstā ļāva panākt amerikāni Pītu Semprasu, abiem dalot trešo pozīciju. Vairāk titulu ir tikai šveicietim Rodžeram Federeram (20) un spānim Rafaelam Nadalam (17).

"Semprass ir viena no lielākajam tenisa leģendām. Viņš bija mans bērnības elks, kāds uz kuru skatījos. Pirmā lieta, ko ieraudzīju televīzijas ekrānā, bija viņš vienā no saviem pirmajiem Vimbldonas čempionātiem. Tas mani iedvesmoja spēlēt tenisu. Augu un trenējos, domājot, ka kādu dienu varēšu iespēt to, ko viņš. Tagad sapnis ir piepildījies," pauda Džokovičs.

Kopš 2003.gada Džokovičs, Nadals un Federers izcīnījuši 51 no 62 iespējamajiem "Grand Slam" tituliem.

"Pirms kādiem gadiem desmit teiktu, ka neesmu īpaši laimīgs būt vienā ērā kopā ar Nadalu un Federeru. Tomēr tagad saku, ka esmu laimīgs, patiešām esmu. Spēlēšana ar Federeru un Nadalu mani padarījusi par to, kas tagad esmu. Cienu viņus ne tikai par kortā paveikto, bet arī par to, kādi viņi ir čempioni un paraugi ārpus korta. Spēlējot vienam ar otru, dzenam viens otru uz priekšu. Kad lielajos mačos viņiem zaudēju, sāku uzlabot savu spēli, lai pēc tam izcīnītu uzvaras," skaidroja Džokovičs.

ASV atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīrā triumfēja Japānas tenisiste Naomi Osaka, kura ar rezultātu 6-2, 6-4 pārspēja titulēto Serēnu Viljamsu.

Osakas pirmo "Grand Slam" titulu aizēnoja viņas pretinieces uzvedība kortā. Amerikāņu zvaigzne otrā seta astotajā geimā tika sodīta ar zaudētu geimu, jo mača laikā neatļauti saņēma trenera palīdzību, lauza raketi un apvainoja spēles galveno tiesnesi Karlosu Ramosu, nosaucot viņu par zagli un solot, ka viņš vairs nekad netiesās Viljamsas spēles.

"Es dievinu Serēnu. Man viņas bija ļoti žēl. Tāpat arī spēles tiesnesim ir ļoti grūti tikt ar to galā. Visi bija nonākuši diezgan neveiklā situācijā. Bija daudz emociju. Serēna raudāja. Naomi raudāja. Tas patiešām bija smagi," komentēja Džokovičs.

"Personīgi es domāju, ka tiesnesim nevajadzēja pārbaudīt viņas pacietību, jo īpaši "Grand Slam" turnīra finālā. Viņš izmainīja spēles ritējumu, kas, manuprāt, nebija nepieciešams. Mums visiem ir emocijas, jo īpaši tad, kad cīnāmies par "Grand Slam" titulu," uzsvēra serbu tenisists.

Tikmēr del Potro bija sarūgtināts par zaudējumu finālā, taču atzīmēja, ka Džokovičs uzvarējis pelnīti.

"Viņš aizvadīja lielisku maču un ļoti gudri spēlēja. Man bija iespējas otrajā un trešajā setā. Maksimāli centos tikt pie uzbrukuma punktiem, taču visu laiku saskāros ar viņa pretestību. Viņš ir īsts čempions. Priecājos par viņu," pauda argentīnietis.

Arī viņš nesūdzas par to, ka jāspēlē vienā ērā ar tādām leģendām kā Federers, Nadals un Džokovičs.

"Varam būt lepni, ka esam starp šīm leģendām. Savas karjeras laikā esmu daudz mācījies no Novaka, Rodžera un Rafas. Nejūtos apbēdināts, ka viņu dēļ secen gājuši "Grand Slam" tituli. Esmu viens no tiem veiksminiekiem, kuriem ir iespēja spēlēt tenisu vienā ērā ar viņiem," stāstīja del Potro.

Argentīnas tenisists karjeras laikā mocījies ar savainojumiem, bet tagad ir optimistiski noskaņots par savu turpmāko karjeru.

"Jūtos labi, šobrīd neizjūtu nekādas sāpes. Ar plaukstu viss ir kārtībā, lai gan divu nedēļu laikā esmu spēlējis daudz maču. Turpināšu spēlēt vēl pāris gadus, nezinu, kad būs mans karjeras pēdējais turnīrs. Esmu ļoti motivēts izcīnīt tituls," teica del Potro.

Arī viņš bija apbēdināts par dramatiskajiem notikumiem sieviešu turnīra finālā.

"Nezinu, ko īsti teikt. Man Serēnas bija ļoti žēl, viņa ir īsta čempione un tenisam ļoti daudz devusi. Bet Naomi bija pelnījusi uzvaru. Protams, ka tas bija fināls, kādu daudzi nebija gaidījuši. Piekrītu, ka pret sievietēm vajadzētu būt tādai pašai attieksmei kā pret vīriešiem, kā arī tādām pašām naudas balvām. Viņas daudz iegulda, lai spēlētu šādos turnīros, un ir pelnījušas tādu pašu attieksmi kā mēs," skaidroja del Potro.

ASV atklātā čempionāta finālā Džokovičs spēlēja jau astoto reizi, jo piecos gadījumos viņš izšķirošo spēli bija zaudējis, tostarp 2016.gadā, kamēr pērn viņš šajā turnīrā nepiedalījās.

Tikmēr del Potro, kurš par ASV čempionu kļuva 2009.gadā, šis bija otrais "Grand Slam" turnīra fināls karjerā. Šosezon viņš tika līdz pusfinālam Francijas atklātajā čempionātā.

Džokovičam un del Potro šī bija 19 spēlē savā starpā, serbam izcīnot 15 panākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu