Atklās futbola kluba "Jelgava" treniņbāzi - stadionu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fkjelgava.lv

Svētdien, 16.septembrī, oficiāli tiks atklāta futbola kluba (FK) "Jelgava" treniņbāze - stadions, kas ir vienīgais tāda veida objekts, kuru pēdējo 20 gadu laikā par saviem līdzekļiem, piesaistot atbalstītājus un sponsorus, uzbūvējis kāds Latvijas futbola klubs, informēja FK "Jelgava".

Klubs norāda, ka iepriekš futbolisti trenējās Zemgales olimpiskajā centrā, taču tas ne vienmēr bija pieejams, turklāt spēlētājiem kļuva par šauru, tādēļ vienīgais risinājums bija celt pašiem savu treniņbāzi.

"Kārklu ielā izveidotā treniņbāze ir viens no modernākajiem futbola laukumiem Latvijā, un tā izveidē ieguldīts vairāk nekā miljons eiro. Esmu patiesi gandarīts, ka pēc tik ilga pārtraukuma ar futbolu saistītu objektu būvē esam spējuši parādīt - "Jelgava" var!" sacīja FK "Jelgava" prezidents Māris Peilāns, kura vadītais uzņēmums SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"" ir lielākais finansiālais atbalstītājs treniņbāzes projekta īstenošanā.

Jaunajā treniņbāzē, kas aizņem vairāk kā 2,7 hektārus lielu platību, ir divi FIFA un UEFA prasībām atbilstoši futbola laukumi - viens ar mākslīgo segumu, otrs - dabīgās zāles -, kā arī visa nepieciešamā infrastruktūra, sākot no skatītāju tribīnēm, kas vienlaikus spēj uzņemt līdz pat 500 līdzjutēju, līdz ģērbtuvēm. Nākotnē treniņbāzi plānots paplašināt, un patlaban tiek gaidīta pozitīva atbilde no Jelgavas pilsētas domes par jau izbūvētajam objektam blakus esošā zemes gabala nomu.

Stadionā iemaņas attīstīt varēs ne tikai virslīgas spēlētāji, bet arī dublieri un jaunie futbolisti, kuru skaits patlaban jau esot mērāms vairākos simtos.

"Tuvāko mēnešu laikā tiks akreditēta jauna specializēta futbola skola, un Kārklu ielas treniņbāze noteikti palīdzēs attīstīt tās audzēkņu iemaņas, palīdzot jaunās futbolistu maiņas izaudzināšanā," piebilda FK "Jelgava" valdes loceklis Aigars Rublis.

Uz treniņbāzes atklāšanu, kas notiks svētdien, 16.septembrī, plkst.11, aicināts ikviens futbola draugs. Pasākumā būs gan aktivitātes stafešu un atrakciju veidā, gan futbola spēle "100 pret 11", kurā 100 FK "Jelgava" Jaunatnes futbola akadēmijas audzēkņi spēlēs pret 11 FK "Jelgava" Virslīgas komandas futbolistiem. Pasākums sāksies ar FK "Jelgava" karoga uzvilkšanu jaunās treniņbāzes mastā, un šis gods uzticēts FK "Jelgava" prezidentam Mārim Peilānam un izcilajam Latvijas futbolistam Marianam Paharam, kurš kopš šā gada jūnija ir FK "Jelgava" Virslīgas komandas galvenais treneris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu