ASV dienvidaustrumu piekrastei tuvojas milzu viesuļvētra "Florensa"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Viesuļvētra "Florence". Fotoattēls izdarīts no Starptautiskās kosmiskās stacijas 2018. gada 10. septembrī
Viesuļvētra "Florence". Fotoattēls izdarīts no Starptautiskās kosmiskās stacijas 2018. gada 10. septembrī Foto: RICKY ARNOLD HANDOUT/NASA

Viesuļvētra "Florensa" Atlantijas okeānā pirmdien strauji pieņēmusies spēkā, kļūstot par ceturtās kategorijas viesuļvētru pēc piecu kategoriju Safira-Simpsona skalas, un turpina virzīties uz ASV dienvidaustrumiem, pirmdien paziņojis ASV Nacionālais Viesuļvētru centrs (NHC).

Gatavojoties viesuļvētrai, ASV Ziemeļkarolīnas, Dienvidkarolīnas un Virdžīnijas štatā gubernatori izsludinājuši ārkārtas stāvokli.

NHC ziņoja, ka "Florensa" atrodas 925 kilometrus no Bermudas, un viesuļvētras centrs otrdien un trešdien virzīsies starp Bermudu un Bahamu salām.

Foto: NOAA / HANDOUT/NOAA

NHC prognozē, ka līdz ceturtdienai "Florensa" būs kļuvusi par "ārkārtīgi bīstamu milzīgu viesuļvētru".

ASV Dienvidkarolīnas un Ziemeļkarolīnas piekrasti "Florensa" varētu sasniegt ceturtdien.

Foto: HO/NOAA/RAMMB

"Florensa" var atnest katastrofālus plūdus ASV austrumu apgabaliem, kur jau tā pēdējā laikā spēcīgi lijis, un var kļūt par spēcīgāko vētru, kas skārusi šo reģionu pēdējos gadu desmitos, brīdinājušas amatpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu