ASV jauktās cīņas mākslas cīkstonis Monsons ievēlēts Krievijas pašvaldībā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džefs Monsons
Džefs Monsons Foto: Reuters/LETA

ASV jauktās cīņas mākslas cīkstonis Džefs Monsons, kuram maijā tika piešķirta Krievijas pilsonība, svētdien tika ievēlēts par pilsētas pašvaldības deputātu Maskavas tuvumā, liecina pirmdien publicēti oficiālie vēlēšanu rezultāti.

47 gadus vecais Monsons, kurš dzimis Minesotas štatā un pazīstams ar Sniegavīra iesauku, jūnijā reģistrējās Maskavas apgabala Krasnogorskas pilsētas pašvaldības vēlēšanām. Saskaņā ar vēlēšanu dokumentiem viņš strādā par sporta kluba treneri šajā pilsētā.

Maskavas apgabala vēlēšanu komisijas vietnē Monsons bija ceturtais Krievijas valdošās partijas "Vienotā Krievija" kandidātu sarakstā Krasnogorskas pašvaldības vēlēšanām.

"Vienotā Krievija" ieguva 47,9% balsu, automātiski nodrošinot deputāta mandātu Monsonam.

Monsons, kurš agrāk bija saistīts ar Krievijas Komunistisko partiju, sociālajos medijos rakstīja, ka viņš balotējies kā neatkarīgs kandidāts.

"Partija "Vienotā Krievija" mani uzaicināja kandidēt, bet es esmu neatkarīgs. Diemžēl es uzzināju, ka Komunistiskajā partijā Krievijā nav komunistu," pirmdien sacīja Monsons.

Monsons, kurš ir ass ASV ārpolitikas kritiķis, 2016.gada janvārī paziņoja, ka viņš pieteicies uz Krievijas pilsonību, jo izjūt solidaritāti ar krievu tautu, kopš viņš 2011.gadā pirmoreiz apmeklēja šo valsti.

"Man ir lieli plāni darbam ar bērniem, es gatavoju dažādus projektus, tai skaitā projektus, kas fokusēti uz veselīga dzīvesveida veicināšanu," vēlēšanu dienā sacīja Monsons, kura teikto citēja "Vienotās Krievijas" vietējā nodaļa.

"Viss, ko es daru Krasnogorskā, ir tāpēc, ka es mīlu Krieviju," sacīja Monsons.

Videoierakstos, ar kuriem Monsons dalījās savā oficiālajā "Instagram" lapā, viņš bija parādīts Krievijas hokeja komandas svīterī, ar tulka palīdzību nobalsojot kādā Krasnogorskas vēlēšanu iecirknī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu