Elīnas Maliginas aizstāvis Krieķis skaidro, kā nonācis "Olainfarm" padomē (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Otrdien, 4. septembrī, zāļu ražotāja "Olainfarm" akcionāru sapulcē pieņēma lēmumu atcelt iepriekšējo uzņēmuma padomi. Jaunievēlētās padomes vadošajos amatos nonākuši jurists Mārtiņš Krieķis, kā arī advokāts Pāvels Rebenoks, kuri mūžībā aizgājušā Valērija Maligina mantojuma lietā pārstāvēja atraitnes Elīnas Maliginas intereses. 

Izdevums "Privātā Dzīve" sazinājās ar juristu Krieķi, lai noskaidrotu, kā viņš ticis pie amata farmācijas uzņēmumā: "Padomē mani ievēlēja akcionāru sapulcē pēc akcionāra SIA Olmafarm priekšlikuma. Piedāvājums būt par padomes locekli vienā no lielākajiem privātajiem uzņēmumiem Latvijā man bija saistošs uzreiz, jo pārzinu farmācijas tirgu. Man ir astoņu gadu pieredze, sadarbojoties ar farmācijas uzņēmumiem, aptiekām un ārstniecības iestādēm, sniedzot tām juridisku palīdzību un risinot juridiskus jautājumus gan tirgus dalībnieku starpā, gan ar kompetentām institūcijām."

Tāpat viņš neizslēdz to, ka darbs Valērija Maligina mantojuma lietas sakarā ir viens no iemesliem, kādēļ tika uzrunāts darbam padomē.

Kā novēroja TVNET, Krieķa un Rebenoka bijušās klientes Elīnas Maliginas oponentes Irinas Maliginas attiecības ārpus darba ir kļuvušas ļoti draudzīgas - visi devušies kopīgā atpūtā uz Stokholmu.

"Cilvēciskas attiecības izveidojās pēc mantojuma strīda izbeigšanas, tām attīstoties sadarbības virzienā. Tagad, strādājot kopā "Olainfarm" padomē, mūsu attiecības ir ļoti labas," tā Krieķis. 

Juristu uzrunāja ziņu aģentūra LETA. Jautāts, vai šādas izmaiņas padomē nerada interešu konfliktu, Krieķis norādīja, ka lieta, kurā viņš pārstāvējis Elīnas Maliginas intereses, ir izbeigta ar izlīgumu, attiecīgi tas vairs neradot interešu konfliktu.

"Turklāt man ir Elīnas Maliginas pilnvarojums turpmāk pārstāvēt Irinas Maliginas intereses," sacīja Krieķis.

"Jaunieceltā padome vienojusies, ka tās darbības prioritāte ir uzņēmuma ilgtspējīgas attīstītības nodrošināšana, paplašinot darbu jaunas produkcijas izstrādes segmentā, veicinot jaunu noieta tirgu apgūšanu un zāļu pieejamību gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Vienlaikus man kā akcionāru pārstāvei un tēva Valērija Maligina mantojuma aizgādnei svarīgs ir padomes uzstādījums turpināt kvalitatīvu un uz izaugsmi balstītu uzņēmuma darbību, nodrošināt tā attīstību un darīt visu iespējamo, lai tas joprojām būtu saistīts ar Maliginu vārdu," paziņojumā norāda Irina Maligina. 

Jau vēstīts, ka Valērijs Maligins nomira pērn decembrī. Izdevums "Privātā Dzīve" augusta izskaņā publiskoja informāciju, kas, iespējams, atklāj patiesos Maligina nāves iemeslus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu