Par spīti smēķēšanas aizliegumam, Latvijas pludmales izsmēķu pilnas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Nedēļas nogalē Ventspils pilsētas un novada piekrastē vairāk nekā 400 cilvēki savākuši 316 maisus atkritumu, informēja iniciatīvas "Piekrastes tīrrade" pārstāve Sanita Rībena.

Aptuveni 104 kilometrus garajā piekrastes posmā iedzīvotāji savāca 195 maisus  plastmasas atkritumu un 121 maisu cita veida atkritumu.

Tika atrasti arī lielgabarīta atkritumi - divi ledusskapji, par kuriem ziņots aplikācijā "Vides SOS". Kā atzīmēja dalībnieki, bijuši arī ļoti daudz balonu un izsmēķu.

"Atrastie baloni ir skarbs atgādinājums par mūsu un kaimiņvalstu iedzīvotāju svētku tradīcijām, savukārt

izsmēķi liek domāt par stingrākas kontroles un labākas informēšanas nepieciešamību - jo Latvijas piekrastē smēķēt ir aizliegts," norādīja Rībena.

Kā ziņots, iniciatīvas "Piekrastes tīrrade" laikā šomēnes iecerēts sakopt visu 500 kilometrus garo Latvijas piekrasti. Iniciatīvas autori ir "Vides izglītības fonds" un kampaņas "Mana jūra" dalībnieki, kas kas ik vasaru veic piekrastes atkritumu monitoringu.

Piekrastes sakopšana norisināsies katru septembra nedēļas nogali - 15.septembrī Dundagas, Rojas, Mērsraga un Salacgrīvas novadā, 22.septembrī Engures, Carnikavas, Saulkrastu un Limbažu novadā, kā arī 29.septembrī Jūrmalas un Rīgas piekrastē.

Reģistrēties dalībai iniciatīvā iespējama interneta vietnē "www.tirrade.lv". Savlaicīga reģistrācija ir svarīga, jo ar tās palīdzību iespējams pēc iespējas efektīvāk saplānot cilvēku noslodzi visā piekrastes garumā. Iniciatīvas rīkotāji visu Latvijas piekrasti ir sadalījuši īsākos posmos, kas ir aptuveni 3,5 kilometrus gari.

Tāpat vēstīts, ka kampaņas "Mana jūra" veiktā monitoringa rezultātā par Latvijas tīrāko jūras piekrasti atzīta Abragciema pludmale, savukārt vislielākais atkritumu daudzums uz 100 metriem konstatēts piekrastē pie Liepājas Karostas, augustā informēja Vides izglītības fonda eksperts Jānis Ulme.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu