Sencovs par badastreiku cietumā: Migla galvā, viss griežas, ķermenis tirpst (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Krievijā ieslodzītais Ukrainas režisors Oļehs Sencovs, kurš pieteicis badastreiku, uzrakstījis vēstuli savai māsai Natālijai Kaplanei, kurā viņš stāsta par savu stāvokli. Māsa šīs vēstules fragmentus publicējusi savā sociālā tīkla “Facebook” profilā, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

“Es neesmu padevies, tomēr vairs neticu laimīgam visas šīs situācijas iznākumam. Mans [veselības] stāvoklis nav būtiski mainījies, tas ir stabili sūdīgs. Visiem iepriekšējiem specefektiem tagad ir pievienojusies arī hipoksija – tas ir skābekļa trūkums orgānos, galvenokārt smadzenēs un sirdī. Migla galvā, viss griežas, ķermenis, galva un locekļi tirpst,” teikts Sencova vēstulē māsai.

Kā “Facebook” raksta Sencova māsa: “Oļehs piebilst, ka viņš centīsies turēties, tomēr šobrīd viņš dzīvo tikai inerces pēc.”

Sencovs ieslodzījumā badojas kopš 14.maija.

Viņš atrodas ieslodzījumā Arktikas koloniju Jamalas Ņencu autonomajā apvidū.

Septembra sākumā Sencovu cietumā apmeklēja Jamalas Ņencu autonomā apvidus pārstāvis cilvēktiesību jautājumos, kurš pēc tam paziņoja: “Kā cilvēks, kurš badojas jau 115 dienas, viņš [Sencovs] izskatās pietiekami vesels.”

Foto: SCANPIX

Sencova māsa gan iepriekš paudusi nopietnas bažas par viņa veselības stāvokli.

Kā iepriekš ziņoja LETA, Sencovs tika aizturēts 2014.gada 11.maijā Krievijas okupētajā Krimā aizdomās par "teroraktu plānošanu", un 2015.gada augustā Krievijas tiesa viņam piesprieda 20 gadu cietumsodu, kas viņam jāizcieš stingra režīma kolonijā.

Tiesa atzina, ka Sencovs esot vainīgs mēģinājumos sarīkot teroraktus Krievijas okupētajā Krimas pussalā. Pats Sencovs jebkādu savu vainu noliedzis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu