Itālijā atrasts miljoniem dolāru vērts romiešu zelta pods

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Arheoloģisko izrakumu vietā Komo pilsētā netālu no Milānas arheologi uzgājuši visai pasakainu atradumu – podu, kas pilns ar romiešu zelta monētām, vēsta “CNN”.

Zelta podu strādnieki uzgāja brīdī, kad nodarbojās ar arheoloģiskajiem izrakumiem Kresoni teātra pagrabā. Monētas, kuras zinātnieki datējuši ar mūsu ēras 5. gadsimtu, atradās ziepjakmens traukā.

Pētnieki lēš, ka pārsteidzoši labi saglabājušās romiešu monētas varētu būt miljoniem dolāru vērtas. Pašlaik tās atrodas Itālijas restaurācijas laboratorijā, kur tiek atjaunotas un pētītas.

Teātris, kur tika atrast vērtīgais zelta pods, atrodas antīkas mūsu ēras 1. gadsimtā celtas romiešu pilsētas tuvumā. Šī teritorija jau iepriekš pierādījusi sevi kā bagātu ar dažādiem romiešu artefaktiem.

Kresoni teātris Komo pilsētā atvērās 1807. gadā, 20. gadsimtā tas tika pārveidots par kinoteātri, bet 1997. gadā slēgts. Nākotnes plānos ietilpa luksusa apartamentu ierīkošana teātra ēkā, tomēr atraduma dēļ šis projekts ir atlikts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu