"Financial Times": Toriju-eiroskeptiķu alternatīvā "Brexit" plāna iecere izgāzusies

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas vadīto konservatīvo eiroskeptiķu spārna iecere nākt klajā ar alternatīvu plānu turpmākajām attiecībām ar Eiropas Savienību (ES) ir izgāzusies, otrdien ziņo laikraksts "Financial Times".

Paredzēts, ka Apvienotā Karaliste pametīs ES nākamā gada 29.martā, taču galīgā vienošanās par turpmākajām abu pušu attiecībām joprojām nav panākta, un, kamēr Meja izmisīgi cenšas pārliecināt gan Briseli, gan pašas partijas labējo spārnu par sava "Brexit" plāna dzīvotspēju, arvien skaļāk izskan balsis par atkārtota referenduma rīkošanu.

Eiropas Komisijas (EK) "Brexit" sarunu delegācijas vadītājs Mišels Bernjē pirmdien paziņoja, ka vienošanos iespējams panākt sešu vai astoņu nedēļu laikā, ja pušu prasības būs reālistiskas.

Eiroskeptiķi toriju rindās, kas vēlas izšķirīgāku saišu saraušanu ar ES nekā Mejas piedāvātā brīvās tirdzniecības zonas saglabāšana, pagājušajā nedēļā izplatīja 140 lappuses biezu alternatīva "Brexit" plāna projektu.

Taču konservatīvo parlamenta deputāts Džeikobs Rīss-Mogs, kas vada eiroskeptiski noskaņoto Eiropas Pētniecības grupu, kura izstrādāja alternatīvo plānu, paziņojis, ka galīgā dokumenta versija netiks publiskota.

"Patiesībā ir tāda, ka esam pārdomājuši," atzina Rīss-Mogs.

Tikmēr cits ietekmīgs toriju eiroskeptiķu spārna pārstāvis Stīvs Beikers pirmdien paziņojis, ka vismaz 80 konservatīvo parlamentā ir gatavi balsot pret Mejas "Brexit" plānu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu