Lībijas piekrastes tuvumā noslīkuši vairāk nekā 100 migranti

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Septembra sākumā vairāk nekā 100 migrantu noslīka pie Lībijas krastiem, kad no gumijas laivas izplūda gaiss, paziņojusi palīdzības organizācija. Incidentā izdzīvoja 276 cilvēki, tai skaitā grūtnieces, zīdaiņi un mazi bērni, vēsta raidorganizācija BBC.

Organizācija "Medecins Sans Frontieres" ("Ārsti bez robežām"; MSF) norāda, ka 1.septembrī no Lībijas krastiem atgāja divas piepūšamās gumijas laivas, kurās atradās migranti. Apmēram 100 kilometru attālumā no Tripoles no vienas laivas sāka izplūst gaiss, līdz tā nogrima.

MSF apgalvo, ka izglābtie migranti patlaban esot "patvaļīgi aizturēti". Organizācija sniegusi medicīnisko palīdzību cietušajiem, kuriem bija plaušu karsonis vai apdegumi no noplūdušās degvielas.

Cenšoties šķērsot Vidusjūru, kopš gada sākuma gājuši bojā vairāk nekā 1500 migranti, liecina Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) aplēses.

Imigranti no Lībijas parasti dodas uz Itāliju, kas nesen sākusi atteikties uzņemt jūrā patrulējošo kuģu uzņemtos migrantus.

Kopš migrantu krīzes sākuma atklātībā nonākušas ziņas, ka daļa migrantu Lībijā tiek nolaupīta vai pārdota verdzībā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu