"Eurostat": Nodarbinātības kāpums Latvijā otrajā ceturksnī bijis straujāks nekā ES vidēji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nodarbināto cilvēku skaits Latvijā šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada pieaudzis par 2%, tādējādi reģistrēts straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" otrdien publiskotie dati par 27 bloka dalībvalstīm.

Straujākais kāpums bijis Maltā (+5,5%), Kiprā (+4,3%), Luksemburgā (+3,8%), Īrijā (+3,4%), Slovēnijā (+3%) un Somijā (+2,9%). Lietuvā nodarbinātība pieaugusi par 0,5%, bet Igaunijā - par 2,7%.

Nodarbinātības kāpums otrajā ceturksnī gada griezumā reģistrēts visās ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, izņemot Rumānijā, kur fiksēts 1,5% samazinājums.

ES nodarbinātība aprīlī-jūnijā bija par 1,4% lielāka nekā pirms gada, bet eirozonā - par 1,5%. Savukārt salīdzinājumā pirmo ceturksni šis rādītājs gan ES, gan eirozonā pieaudzis par 0,4%.

Ceturkšņa laikā Latvijā nodarbināto personu skaits sarucis par 0,3%. Vēl kritums šajā periodā reģistrēts tikai Bulgārijā (-0,2%), kā arī Portugālē un Rumānijā (abās valstīs arī -0,3%). Straujākais pieaugums fiksēts Igaunijā un Maltā (abās valstīs +1,3%), Polijā (+1,2%), Luksemburgā (+0,9%), Grieķijā (+0,8%), kā arī Spānijā, Lietuvā un Slovēnijā (visās valstīs +0,7%).

Dati par Horvātiju nav pieejami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu