Marsēlu saņēmis bargu sodu par nodokļu nemaksāšanu Spānijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Marsēlu
Marsēlu Foto: AFP/LETA

Brazīlijas izlases un spāņu kluba Madrides "Real" aizsargs Marsēlu saņēmis bargu sodu no Spānijas varasiestādēm par nodokļu nemaksāšanu.

Marsēlu kļuvis jau par kārtējo augstākā līmeņa futbolistu, kuru sodījusi Spānijas tiesa, jo viņš līdzīgi kā Lionels Mesi, Krištianu Ronaldu, Ksavi Alonso, Radamels Falkao, Luka Modričs, Alekss Sančess, Rikārdu Karvaļu, Anhels Di Marija, Havjers Maskerano un Fabiu Koentrau, izvairījās no nodokļu samaksas par ienākumiem, kas tika gūti par sava tēla tiesību pārdošanu. Soda sankcijas saņēma arī treneris Žuzē Mourinju, kurš arī bija nonācis Spānijas nodokļu iekasētāju uzmanības lokā par laiku, kad viņš strādāja Madrides "Real".

Brazīlieties Marsēlu tagad panācis izlīgumu ar varas iestādēm, tomēr viņam piespriests četru mēnešu nosacīts sods un būs jāsamaksā 753 000 eiro liela soda nauda, vēsta laikraksts "El Mundo".

Zīmīgi, ka Marsēlu vienojies, ka viņam jāatmaksā tikai 40% no nodokļos neiekasētās naudas, jo viņš atšķirībā no, piemēram, Ronaldu, atzina savu vainu, kamēr slavenais portugālis sākotnēji to noliedza, bet pēc tam viņam nācās atmaksāt visus nodokļus un vēl samaksāt soda naudu, summai kopā sasniedzot 19 miljonus eiro.

Visās šajās nodokļu nemaksāšanas lietās, kuros iesaistīti futbolisti, darbojās izstrādāta shēma, kuras ietvaros tika dibinātas firmas ārzonās, tādējādi nemaksājot nodokļus Spānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu