Šogad uz ceļiem konstatēti 188 radara detektora lietošanas gadījumi (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijā šogad konstatēti 188 gadījumi, kad autovadītāji braukšanas laikā izmanto aizliegtu ierīci - radaru detektoru, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

7. septembrī policisti, patrulējot ar netrafarētu policijas automašīnu, Talsu novadā ievēroja kādu pretimbraucošu "Volvo XC 60" markas automašīnu. Minētajam transportlīdzeklim pie priekšējā vējstikla bija piestiprināts priekšmets, kas atgādināja ierīci, kura spēj uztvert ātruma mērierīču raidītos signālus vai radīt traucējumus to darbībā. Lai pārbaudītu radušās aizdomas, likumsargi apturēja minēto transportlīdzekli un veica šofera pārbaudi.

Pēc automašīnas apturēšanas aizdomīgā ierīce vairs nebija piestiprināta pie priekšējā vējstikla, kā arī 1976. gadā dzimušais šoferis noliedza, ka viņam šāda ierīce piederētu. Policisti gan ievēroja, ka pie vējstikla palicis ierīces nospiedums.

Ņemot vērā, ka transportlīdzekļa vadītājs atteicās uzrādīt šo ierīci, kā arī liedza inspektoriem labprātīgi apskatīt transportlīdzekli, likumsargi panāca, ka Talsu rajona prokuratūrai tiek iesniegts pieteikums par administratīvā pārkāpuma vietas apskati.

Saskaņā ar prokurora lēmumu inspektori pārbaudīja aizturēto automašīnu - atverot Volvo spēkrata durvis, turpat zem blakussēdētāja krēsla arī atradās noslēptais radaru detektors.

Šoferim par šādu pārkāpumu piemēroja 55 eiro sodu, kā arī konfiscēja ierīci.

Pērn par šādu pārkāpumu autovadītāji sodīti 300 gadījumos.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu