Ozols atzīts par futbola virslīgas labāko spēlētāju augustā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Roberts Ozols (no kreisās)
Roberts Ozols (no kreisās) Foto: Zigismunds Zālmanis,

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas līdervienības "Riga" vārtsargs Roberts Ozols atzīts par turnīra labāko spēlētāju augustā, bet labākā trenera godu izpelnījies šīs vienības galvenais treneris Viktors Skripņiks.

Uz augusta labākā spēlētāja balvu virslīgā bez Ozola pretendēja arī viņa komandas biedrs Darko Lemajičs, kā arī RFS pārstāvis Maksims Marusičs, "Metta"/"Latvijas Universitāte" futbolists Dāvis Ošs un "Ventspils" spēlētājs Anastasijs Mordatenko.

Žurnālistu un līdzjutēju balsojumā pārliecinoši pirmais bija Ozols, kurš nopelnīja 54 punktus, kamēr Lemajičs tika pie 29, bet Ošs 19 punktiem. Jāpiebilst, ka Ošs mēneša labākā spēlētāja balvas iegūšanai bija izvirzīts arī iepriekšējā mēnesī, taču tad par labāko kļuva nu jau bijušais "Ventspils" uzbrucējs Adeleke Akinjemi.

"Riga" ar Ozolu vārtos virslīgā aizvada lielisku sēriju, jo galvaspilsētas komanda ir uzvarējusi 11 spēlēs pēc kārtas, piedevām šajos mačos "Riga" nav zaudējusi nevienus vārtus. Augustā Skripņika trenētā komanda virslīgā izcīnīja četras uzvaras, kā arī vienu panākumu guva Latvijas kausa izcīņā, sasniedzot turnīra pusfinālu.

Kausa izcīņā rīdzinieki ar 3:1 uzvarēja Jūrmalas "Spartaku", bet virslīgā viesos ar 2:0 bija labāka pār "Metta"/LU, ar 3:0 pieveica "Jelgavu" un ar 1:0 "Ventspili", bet mājās ar 1:0 uzvarēja "Liepāja"/"Mogo" komandu.

Par aprīļa labāko virslīgas spēlētāju tika atzīts "Liepāja"/"Mogo" uzbrucējs Artūrs Karašausks, bet labākā trenera balva tika liepājnieku stūrmanim Tamazam Pertijam, kurš nu darbu ir zaudējis. Maijā šos apbalvojumus izpelnījās Adeleke Akinjemi un RFS vadītājs Valds Dambrausks, jūnijā labākā gods tika Robertam Uldriķim, kurš pārstāvēja RFS komandu, bet tagad jau ir pārcēlies uz Šveices klubu "Sion", kā arī par labāko treneri tika nosaukts Mihails Koņevs, kurš tad bija "Riga" komandas galvenā trenera vietas izpildītājs. Savukārt jūlijā labākā futbolista balva atkal tika Akinjemi, bet par labāko treneri kļuva "Ventspils" vadītājs Dejans Vukičevičs.

Mēneša labākā futbolista balvas kandidātus izvirza LFF Treneru padome un biedrība "Latvijas Futbola Virslīga", kam seko sporta žurnālistu un līdzjutēju balsojums sociālajos tīklos, savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu