Lidostā aiztur vienu Irākas un divus Sīrijas pilsoņus ar viltotiem dokumentiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts robežsardze vakar aizturējusi četrus ārzemniekus ar viltotiem dokumentiem, tai skaitā lidostā "Rīga" aizturēts viens Irākas pilsonis un divi nepilngadīgi Sīrijas pilsoņi ar viltotām Rumānijas identifikācijas kartēm, informēja robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Pret Irākas pilsoni un 2002.gadā dzimušo Sīrijas pilsoni par viltotu dokumentu izmantošanu sākts kriminālprocess. Irākas pilsonis ievietots Valsts policijas īslaicīgas aizturēšanas vietā, savukārt abi Sīrijas pilsoņi nodoti Valsts policijas Nepilngadīgo lietu pārvaldei.

Tāpat vakar Grebņevas robežkontroles punktā par viltotas Rumānijas transportlīdzekļa vadītāja apliecības izmantošanu aizturēts ar transportlīdzekli Latvijā ieceļojošs Igaunijas pilsonis.

Aizvadītajā diennaktī ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem, bet izceļošana no valsts liegta vienai Latvijas pilsonei, kurai nebija derīga ceļošanas dokumenta.

Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem. Terehovas, Silenes un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēti divi Krievijas, divi Kazahstānas un viens Ukrainas pilsonis, kuriem bija pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 58 likumpārkāpējus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu