Kašers par to, kāpēc publiski paziņoja, ka ir gejs: “Šajā gadā vēlējos dzīvot sev” (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Multimākslinieks Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis, kuru Latvija iepazina šovā “OKartes skatuve”, sestdien, 9. jūnijā, kad Rīgā notika Baltijas praids, sociālajos tīklos publiski paziņoja, ka ir gejs: «Vienalga, vai piedzimu tāds, vai tiku radīts tāds, vai pats izvēlējos to - svarīgākais ir tas, ka es esmu tāds!»

Sarunā ar žurnālu “Ieva” viņš pastāstīja, kā saņēmies tik drosmīgam lēmumam. “Līdz šim dzīvoju citiem, bet šajā gadā vēlējos dzīvot sev.[..] Brīdī, kad to paziņoju skaļi, darīju to, ko lika mana iekšējā būtība. Bija sajūta - man ir noliktais ceļš, pa kuru jāiet, un nav svarīgi, ko citi vēlas vai nevēlas. Lai mani kaut vai nomētā ar akmeņiem, pazemo un noliek, es būšu uzticīgs savam ceļam. Šobrīd jūtos ļoti labi, manī ir miers, kāda nav bijis nekad iepriekš,” tā Kašers.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ir bijis loti slikti, tā ka negribas piecelties, tā ka negribas dzīvot! Tajos mirkļos es sevi sapurinu, iepļekāju apaļos vaigus :), izvēlos viskošākās drēbes, dramatiskākos piegriezumus un dodos ielās, cilvēkos! Un cilvēki smaida... un es smaidu līdz ar viņiem... ir nedaudz muļķīgi un bērnišķīgi, bet man tas palīdz! Nekad neesmu izvēlējies apģērbu, lai izrādītos.. vienmēr, lai uzjautrinātu, iepriecinātu, uzmundrinātu sevi un apkārtējos.. Tā ir terapija, kura man palīdzējusi gadiem ilgi, līdz kļuvusi par daļu manas dzīves! Reti mani kāds redzēs nošļukušu, izpūrušiem matiem, trenuškās! Tā ka ļoti reti! :) :) gandriz nekad! :) :) Katru dienu sapošos, sapļaukāju sevi un svinu! Te un tagad! ŠODIENA ir viss kas mums ir! Rītdiena nav apsolīta! Šodien es likšu smaidīt! Šodien ir mana diena! Šodien es esmu vislabākais! Šodien man veicas! Un zini kā ir? Kad tu esi saposies- negribas tukši rubināt degunu, vāļāties gultā, skatīties sienā- gribas doties un mainīt pasauli, gribas īstenot sapņus, gribas būt, gribas mīļoties, iepriecināt citus un smaidīt! Un ja tomēr redzēsi mani uz ielas saposušos, bet bez smaida un dzirksts acīs, lūdzu nākot pretī -pasmaidi! Es zinu, ka smaidīšu līdz ar tevi! Cilvēks cilvēkam! ❤️ #me #myself #i #fashion #style #instamood #instagood #menstyle #guy #fashionista #men #man #goodvibes #thisistheday #thankful #thoughts #Godisgreat #lovemylife

A post shared by Kasher (Kašers) Blums-Blumanis (@kasher_bb) on

Kā jau ziņots, "Baltijas praida" gājiens, kurā sestdienas pusdienlaikā dažu desmitu protestētāju pavadīti devās vairāki tūkstoši cilvēku, noslēdzies bez būtiskiem starpgadījumiem, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Sigita Pildava.

Organizatori pēc gājiena paziņoja, ka tajā piedalījušies aptuveni 8000 cilvēku, kas ir par 3000 vairāk nekā 2015.gadā.

Pildava skaidroja, ka pasākums kopumā aizritējis mierīgi un policija nodrošinājusi sabiedrisko kārtību.

Kāds vīrietis gan gājiena dalībniekos iemeta dūmu sveci, par ko tika aizturēts. Pildava skaidroja, ka pret viņu sākta administratīvā lietvedība.

Kā novēroja aģentūra LETA, vēl kāds vīrietis vienam no gājiena dalībniekiem verbāli draudēja, solot ar viņu fiziski izrēķināties.

Tāpat gājiena dalībniekus tā sākumpunktā sagaidīja padsmit protestētāji. Viņi līdzpaņemtos skaļruņos atskaņoja sirēnu skaņas, kā arī svilpa gājiena dalībniekiem, kuri savukārt atbildēja ar mājieniem un gaisa skūpstiem.

Tālāk varēja novērot vēl vienu protestētāju grupu, aptuveni desmit cilvēkus, kuri rokās turēja plakātus ar uzrakstiem "Nē perversijām, jā normālām ģimenēm", "vīrietis + sieviete = normāli".

Arī gājienam noslēdzoties, daži protestētāji centās uzrunāt tā dalībniekus, tomēr bez īpašām sekmēm.

"Baltijas praids" katru gadu notiek kādā no trim Baltijas valstīm - šogad Latvijā ar saukli ir "Redzi dažādību! Redzi brīvību!".

Pēdējo reizi Latvijā praida pasākums norisinājās 2015.gadā, kad Rīgā tika organizēts svarīgākais LGBT pasākums "EuroPride 2015". Šī praida gājiens Rīgā pulcēja 5000 dalībnieku.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu