“Viņam ir sveša cieņa”, “Viens liels idiots”, “Uzmanība laikam tomēr ir baigā narkotika” - pašmāju reperi par viltus ziņu izplatītāju, reperi Neidu (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA, privātais arhīvs/TVNET kolāža

24. augustā Valsts policija aizturēja un tiesa apcietināja Niku Endziņu, kurš organizējis nepatiesu ziņu izgatavošanu un publicēšanu. Divas nedēļas vēlāk – 7. septembrī – tiesa nolēma paturēt viņu apcietinājumā. Bez bēdīgi slaveno viltus ziņu portālu uzturēšanas Endziņš ir pazīstams arī kā reperis Neids. Viņa “YouTube” kanālā ir pieejami mūzikas videoklipi, kuros figurē arī citi pašmāju mūziķi un sabiedrībā pazīstamas personas. TVNET uzrunāja vietējos hiphop māksliniekus, lai uzzinātu viņu domas par Nika daiļradi un to, kāds sods pienāktos par viltus ziņu uzturēšanu.

Pērnā gada pavasarī Neida izdotajā videoklipā figurē arī šovmenis un skandalozais seksa eksperts Edgars Toretto, kurš iejūtas Neida menedžera ādā. TVNET sazinājās ar Edgaru, lai uzzinātu vairāk par viņa attiecībām ar Niku Endziņu. Toretto ar atbildi ilgi vilcinājās, vien nosakot: “Man par to personu vispār neko negribas ne dzirdēt, ne redzēt.”

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Žanis Belkins, ar kuru Endziņš kopā ierakstījis divas dziesmas, pēcāk Neidu nozākājis kādā citā dziesmas videoklipā, liekot noprast, ka starp abiem izveidojies konflikts. “Tu esi pārāk liela problēma, lai mirtu dabīgi, tu esi pārāk liels sūds, tādēļ cietīsi tu garīgi,” šādi vārdi izskan dziesmā.

“Kurš ir parādā naudu? Tas ir Neids. Kurš uzvedas kā daunis? Tas ir Neids. Kurš smird kā sviedri? Tas ir Neids. Tevi samīdām kā slieku, tu esi beigts!" - tā bēdīgi slaveno Endziņu apdzied Žanis ar citiem skatuves partneriem.

Uzrunājot Belkinu, no viņa saņēmām šādu atbildi: “Mums nekādas draugu attiecības nebija. Viņš man rakstīja vēstules portālā draugiem.lv vairākus gadus no vietas, saistībā ar vēlmi ierakstīt kopīgu dziesmu. Tajā laikā vispār ne pazinu viņu, ne kaut ko zināju par viņu. Mani īsti nepiesaistīja viņa mūzika. Bet tomēr kaut kas mani pierunāja iesaistīties mūzikā ar viņu. Vairāk jau laikam tas, ka pašam ļoti patīk mūzika un piedalīties mūzikas tapšanā. Vienvārdsakot, ja varu izpausties ar savu daiļradi, es piedalos. Bet pagāja laiks, arvien vairāk jaunumi par viņu tika ievākti. Par visādām neloģiskām un stulbām rīcībām.”

Uz jautājumu, kas bija tās stulbās rīcības, Žanis atklāj:

“Niks ļoti daudz apveda ap stūri cilvēkus, tai skaitā mani, manus draugus un paziņas. Visvairāk jau naudas jautājumā.”

“Varu teikt, ka īsti normāls viņš nav. Cilvēks, kuram ir ļoti dīvaina domāšana, uzvedība un viss pārējais. Nikam neizdodas nedz mūzika, nedz portālu veidošana, īsti nekas. Viņš ir viens liels idiots!” - skarbs ir Žanis.

Arī Artūrs Rikmanis no apvienības “Kontraflovs” portālam TVNET norādīja, ka Neidam vārds “cieņa” ir svešs: “Par Neidu negribas izteikties gari. Viņam ir sveša cieņa gan pret sevi, gan citiem, viņš netur savu vārdu un nes sliktu slavu sev un citiem.

Viņš neuztver neko nopietni. Un cilvēkiem nevajadzētu arī viņu uztvert nopietni.

Domāju, ka viņš visu mūžu dzīvos savā sliktajā reputācijā un tās ir lamatas, ko viņš pats sev izraka.”

Vairāki uzrunātie pašmāju skatuves pārstāvji, piemēram, apvienības “Olas” dalībnieks Žanis Pavlovskis atteicās komentēt radušos situāciju ar Niku un viņa rīcību viltus ziņu sakarā. Arī reperis Ozols nevēlējās komentēt, jo nemaz nebija dzirdējis Nika Endziņa vārdu.

TVNET novēroja, ka “X Faktora” pirmās sezonas finālista Edgara Kreiļa “Facebook” draugu lokā ir Endziņš. Uz jautājumu, kā abi ir pazīstami, Kreilis atbildēja: “Īsti Niku nepazīstu, vienreiz esmu tik paspiedis roku, kad tikāmies Kinostudijā.”

Arī reperis ansis situāciju komentē skopi:

“Zinu skatuves vārdu, bet nezinu, kā izskatās, un apzināti esmu centies nedzirdēt nevienu dziesmu no tā čaļa, tas man līdz šim arī ir veiksmīgi izdevies, īpaši tuvāk tai "sensācijai" negribu iet. Uzmanība laikam tomēr ir baigā narkotika.”

Kā informē ziņu aģentūra LETA, Endziņš tiek turēts aizdomās par huligānismu un krāpšanu nelielā apmērā. Par huligānismu var piespriest brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu. Savukārt par krāpšanu nelielā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Šie nodarījumi saskaņā ar Kriminālprocesa likumu ir mazāk smagi noziegumi. Personai, kuru tur aizdomās mazāk smaga nozieguma izdarīšanā, apcietinājuma termiņš nedrīkst pārsniegt deviņus mēnešus, no kuriem pirmstiesas procesā personu atļauts turēt apcietinājumā ne ilgāk par četriem mēnešiem.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu