ASV par trešdaļu atpaliks no Parīzes klimata paktā noteiktā kaitīgo izmešu samazināšanas mērķa (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: REGIS DUVIGNAU/REUTERS

ASV par trešdaļu atpaliks no Parīzes klimata paktā noteiktā mērķa attiecībā uz siltumnīcefekta izraisošo izmešu samazināšanu, liecina trešdien publiskots bezpeļņas organizācijas "Rocky Mountain Institute" ziņojums.

Šajā ziņojumā norādīts, ka ASV štatu, pilsētu un uzņēmumu kopīgie pūliņi samazināt valsts oglekļa dioksīda izmešu radīto ietekmi nebūs pietiekami, lai pilnībā kompensētu prezidenta Donalda Trampa lēmuma par ASV izstāšanos no Parīzes klimata pakta radītās sekas.

"Jau sasniegtie panākumi noteikti demonstrē to, ka štatiem, pilsētām un uzņēmumiem ir spēja valstiskā līmenī pietuvināties šim ambiciozajam mērķim ar pašu pūliņiem," skaidro pētījuma līdzautors un "Rocky Mountain Institute" izpilddirektors Pols Bodnars.

Šis ziņojums, ko finansējis bijušais Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs, aizsāk trīs dienu vides samitu Sanfrancisko, kurā tiksies vairāki tūkstoši gubernatoru, mēri, biznesa līderu un klimata aktīvistu no visas pasaules.

"Pašreizējās federālās un ekonomikas mēroga apņemšanās apvienojumā ar tirgus spēkiem līdz 2025.gadam samazinās ASV kaitīgo izmešu apjomu līdz 17% zem 2005.gada līmeņa, kas ir aptuveni divas trešdaļas no sākotnējā ASV mērķa," konstatēts ziņojumā.

Parīzes klimata paktā ASV brīvprātīgi apņēmās līdz 2025.gadam samazināt oglekļa dioksīda piesārņojumu par 26%-28%. Tomēr pagājuša gada jūnijā Tramps paziņoja par ASV izstāšanos no Parīzes klimata pakta. Taču daudzi ASV štati, vietējās pašvaldības un uzņēmumi turpina centienus samazināt siltumnīcefektu izraisošo izmešu daudzumu.

2015.gadā noslēgtais pakts bija pirmā reize, kad visas valstis, tostarp tādas attīstības ekonomikas kā Ķīna un Indija, izklāstīja konkrētus mērķus, lai savas ekonomikas padarītu videi draudzīgākas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu